Alp Yalman kimdir? nereli, kaç yaşında, biyografi

Alp Yalman kimdir? nereli, kaç yaşında, biyografi
Galatasaray başkan adayı Alp Yalman kimdir? hakkında bilgi

Sanayici, İş Adamı’dır.

GS Başkanı Ünal Aysal’ın bir daha başkanlık için aday olmayacağını dile getirmesi ile Alp Yalman GS’nin başına geçmek için çalışmalara başladı. Kurulda Başkanlık için yarışacak olan Alp Yalman kimdir? 

Alp Yalman, 1 Ocak 1940 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Orta öğrenimini İstanbul Robert Kolejinde tamamladıktan sonra İsviçre Lozan Üniversitesi Siyasal ve Sosyal İlimler Bölümü’nde yüksek öğrenimini tamamlamıştır.

İş Adamı Alp Yalman daha önce de Galatasaray başkanlığını yapmıştır. İlk olarak Galatasaray da 1973 yılında görev almaya başlayan Yalman, 1990 yılından 1996 yılına kadar Başkanlık görevine getirilmiş. Bu görevdeyken GS 2 defa lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştır.

Alp Yalman İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerini iyi derecede bilmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.