ALS-Askeri Lise Sınavı

ALS-Askeri Lise Sınavı
Askeri lise eğitimini sağlamak isteyen kişi veya kişiler için günümüzde ALS yani Askeri Lise Sınavı düzenlenmektedir.

Herhangi bir askeri lisede eğitim görmek isteyen adayların bu sınava katılması ve başarılı bir şekilde sınavı tamamlaması gerekmektedir. Başvuruları 8 Mart 2013 tarihinde sona eren ve 21 Nisan 2013 tarihinde yapılan askeri lise sınavları için adayların bir takım başvuru koşulları bulunmaktadır. Bu başvuru koşullarını yerine getiremeyen adaylar için sınava başvurmak mümkün olmamaktadır. Öncelikle askeri lise sınavına girmek isteyen kişinin erkek ve Türk vatandaşı olması gerekmektedir. Daha önce herhangi bir askeri kurumdan çıkarılmamış veya çıkmamış olması aynı zamanda da en az 13 en fazla 16 yaşında olması gerekmektedir. Ve yapılacak olan özel güvenlik soruşturması sonucunda herhangi bir olumsuzluk ile karşı karşıya kalmaması gerekmektedir.

Tüm bunların yanı sıra askeri eğitimin fiziksel açıdan da devam ettiği düşünülürse fiziksel özelliklerde askeri eğitimin bir parçasıdır ve oldukça önemlidir. Bu nedenle askeri lise sınavına girecek olan adayların bir takım fiziksel özelliklere uyum sağlaması gerekmektedir. Örneğin adayın herhangi bir şekilde iz, yaraya sahip olmaması ve lens kullanmaması, görme problemi olmaması gerekmektedir. Vücudunda herhangi bir duruş bozukluğu olmaması ve herhangi bir iç hastalığa sahip olmaması gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak olan sağlık kontrollerinden de başarı ile geçmesi gerekmektedir. Belirlenen düzeylerdeki boy kilo oranlarına da ALS’ye girecek olan adayların uyması gerekmektedir. Şart koşulan bütün maddeleri yerine getiren adayların sınava başvurusu kabul edilmekte, askeri lise sınavına katılımları gerçekleşmektedir.

Askeri lise sınavlarının yapılmasının ardından puanları açıklanır. Ve kuvvet komutanlıkları (kara, deniz ve hava) puan barajını geçen adaylara bilgilendirme yapar. Bilgilendirmenin ardından çeşitli mülakatlar başlar. Bunları ön sağlık muayenesi, bedeni yetenek sınavı, hava kuvvetleri için psikoteknik testi, bando astsubay okulu için müzik yetenek testi olarak sıralamak mümkündür. Ancak gerekli olan bu aşamaları da başarı ile geçen adaylar askeri liselerde eğitim görmeye hak kazanarak, eğitimlerine başlamaktadırlar. İleriki dönemlerde yine bu şartları sağlamayan adaylar tespit edilirse okul ile ilişikleri kesilmektedir.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.