ALS – Askeri Lise Sınavı Hakkında Genel Bilgiler

ALS – Askeri Lise Sınavı Hakkında Genel Bilgiler
ALS – Askeri Lise Sınavında öğrencilere ilköğretim düzeyinde sayısal ve sözel sorulardan oluşan karışık bir test sorulacaktır.

Adaylar bu sınavdan aldıkları puana göre başarı sırasına düzüleceklerdir. Kaç kişinin alınacağı belirlendikten sonra bir taban puanı seçilecektir. Bu taban puanının üstüne çıkmayı başaran adaylar 2. aşama sınavına girmeye hak kazanacaklardır. 2. aşama sınavında adayları sağlık muayenesi, beden yetenek sınavı, mülakat, sağlık muayenesi gibi testler beklemektedir. Ama Hava Kuvvetleri Komutanlığı için sınava girecek olan adaylara psikoteknik testi, Bando Astsubay Hazırlama Okulu için sınava girecek adaylara da ekstra olarak müzik yetenek sınavı uygulanmaktadır.

                ALS – Askeri Lise Sınavında başarılı olan adaylar Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları için belirleneceklerdir. Kara Kuvvetleri Komutanlığında eğitim alacak olan adaylar askeri liselerde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında eğitim alacak olan askerler İstanbul’daki deniz lisesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığında eğitim alacak olan adaylar ise belirlenen kontenjan dâhilinde askeri liselerde ve deniz lisesinde eğitim alacaklardır. Kara Kuvvetleri Komutanlığında eğitim alan öğrenciler buradan mezun oldukları zaman Kara Harp Okuluna, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında eğitim alan öğrenciler mezun oldukları zaman Deniz Harp Okuluna gönderileceklerdir. Ancak Hava Kuvvetleri Komutanlığında eğitim alan öğrenciler mezun oldukları zaman belirli birkaç teste sokulacaklardır. Bu testler sonucunda belirlenen kontenjan dâhilindeki kadar öğrenci Hava Harp Okuluna gönderilecek geriye kalanlar ise Kara Harp Okulu ve Deniz Harp Okuluna gönderileceklerdir. Bando Astsubay Hazırlama Okulunu kazanan adaylar ise eğitimlerini Ankara’da görecek ve burayı bitirdikten sonra Bando Astsubay Meslek Yüksekokuluna gideceklerdir.

                ALS – Askeri Lise Sınavına başvurabilmeniz için gerekli koşulları sağlıyor olmanız gerekmektedir. Bu koşullar; erkek ve Türk vatandaşı olmak, bekâr olmak, nişanlı veya sözlü olmamak, bir kadınla beraber yaşamamak, kusursuz bir ahlâki karaktere sahip olmak, yasadışı siyasi, bölücü gruplara üye olmamak ve bu grupların etkinliklerinde bulunmamak gibi şartlar aranmaktadır.

                ALS – Askeri Lise Sınavında adaylara test sınavı uygulanacaktır. Sınavın süresi 120 dakikadır. Sınava giren adaylara 100 tane soru sorulacaktır. Sorular ilköğretim mezunu olan tüm öğrencilerin rahatlıkla cevaplayabileceği türde sorulardır.

ALS - Askeri Lise Sınavları DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.