ALS Mülakat Soruları ALS Baraj puanı (2014 Askeri Lise Mülakat Sınavı)

ALS Mülakat Soruları ALS Baraj puanı (2014 Askeri Lise Mülakat Sınavı)
ALS mülakatta sorulan soruları ve als puan hesaplama robotu, askeri lise mülakat soruları, als mülakatları, als mülakat soruları ve cevapları , askeriye mülakat soruları burada! Öncelikli olarak 2013 yılında baraj puanı yani taban puanı kaçtı 2014 yılına

20 Nisan 2014 ALS Askeri Lise Sınavı Yapıldıktan sonra şimdi gözler baraj puanların kaç olacağına çevrildi. Öncelikli olarakta 2013 yılında baraj puanı yani taban puanı kaçtı 2014 yılına baraj veya taban puan kaç olacak sorunun cevabında. Öncelikle arkadaşlar asker olarak bir meslekte çalışmak zor bir o kadarda metaşakkatli.

 
Baraj puanı giren öğrencilerin sayısına göre değişiyor. Çünkü alınacak öğrenciler yazılı sınavda aldıkları puana bir sıralamaya sokuluyor. Buna göre 2014 als baraj puanı belirlenmiş oluyor.
 
ALS Nedir? Askeri Lise Sınavı 20.04.2014 Pazar günü yapıldı!
 
Askeri Liseler Sınavı 20 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirildi.

ALS sınavı 20 Nisan Pazar günü saat 09:30'da yapıldı. Sınav önceden planlandığı gibi 9:30'da başladı, adaylara 120 dakika süre verildi. ALS sınavında adaylara çoktan seçmeli ve ortaokul düzeyi sorular sorudu.  ALS sınavının ardından Askeri Liselerde okumaya hak kazanan öğrenciler burada 4 yıl eğitim görecekler. 

Bu sene ALS'e başvuru şartları içerisinde de zikredilidiği gibi ortaokul 8. sınıfta okuyan ve  2014 Haziranında mezun olabilecek öğrenciler sınava katılmaya hak kazandı Bununla beraber hali hazırda lisede okuyan öğrenciler bu sınava başvuru yapamadı.

ALS sınavına son 5 yıllık not ortalaması Askeri Liseler için 75,00  , Bando Astsubay Hazırlama Okulu için en az 65,00 olanlar başvuruda bulundu. Soru ve cevaplar açıklandığında buarad yer alacaktır. Yorumlarınız ve sınavdan aklınızda kalan sorularla haberimize katkıda bulunabilirsiniz. Sınava giren adaylara başarılar dileriz.

Yazılı Sınavda belirlenecek baraj puanlarını aşan tüm adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanmış olurlar. Okula girmeye hak kazanmış sayılmazlar.Kuvvet Komutanlıklarının baraj puanlarını aşan adaylar, belirlenen tarihte Hava Harp Okulu Komutanlığında yapılacak olan Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yetenek Sınavı, Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için), Müzik Yetenek Testi 
(Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için), Mülakat ve Sağlık Muayenesi aşamalarından geçeceklerdir.
 
ALS Askeri Lise sınavı 20 Nisan 2014 tarihinde yapıldı. Sınavla ilgili olarak sınav giriş belgesi, sınav soru ve cevapları, sınav cevap anahtarı ve sınav sonuçlarını  bu sayfadan takip edebilirsiniz.Ancak bildiğiniz üzere ÖSYM sınav soru ve cevaplarının %10 lük bir kısmını yayınlıyor. Yayınlanan kısmı kadarıyla sizlere ulaştırmaya çalışacağız.
 
Bütün bilgiler ÖSYM sınav takvimine göre işleneceğinden sayfamızı sık kullanılanlara ekleyerek sınavla ilgili her türlü gelişmeyi buradan takip edebilirsiniz.

Yaş

En Az Boy (cm)

Kilo (Kg)

En Fazla Boy (cm)

Kilo (Kg)

13
140,5
30
171,5
67,45
14
146,5
34,2
178,5
72,8
15
152,5
39,5
182,5
77,5
16
158
44,9
185
80,8


ALS SONUÇLARI ÖĞRENME
 
Adaylar yazılı sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Sonuçar burada > https://sonuc.osym.gov.tr 
 
YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Adaylar cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Değerlendirmede adayların; Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testlerindeki doğru ve yanlış cevaplarının sayısı ayrı ayrı saptanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın her test için almış olduğu ham puanlar bulunacaktır. Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testlerine ait ham puan dağılımlarının, ortalama ve standart sapmaları hesaplanacak, her test için ayrı olmak üzere bu dağılımlar ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puan dağılımlarına dönüştürülecektir. Bu durumda sınava giren her adayın Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört standart puanı hesaplanmış olacaktır. Türkçe standart puanı 0,20; Sosyal Bilimler standart puanı 0,10; Matematik standart puanı 0,35; Fen Bilimleri standart puanı 0,35 ile çarpılarak toplanacak ve bu şekilde adayların ağırlıklı standart puanı hesaplanmış olacaktır. Ağırlıklı standart puan hesaplandıktan sonra bu puan, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puana dönüştürülecektir.
 
 30 [ 2 (AP – X ) – S]
 ALS Puanı = 70 + ——————————
 [2 ( B – X )] – S
 
 
ALS : Askerî Lise Sınavı
AP : Adayın ağırlıklı standart puanı
X : Ağırlıklı puanların ortalaması
S : Ağırlıklı puanların standart sapması
B : Ağırlıklı puanların en büyüğü
 
Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.
Kuvvet Komutanlıkları tarafından belirlenen kesme noktasına (taban puana) göre ikinci seçim aşamalarına çağrılacak adaylar, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları internet sayfalarından duyurulacaktır.
Aşağıdaki özel durumlarla ilgili işlemler Kuvvet Komutanlıklarınca yürütülecektir.
Askerî liselere girecek adaylardan şehit, muharip gazi ve malul gazi çocuklarına verilecek ilave kontenjan miktarı %5 olacak ve diğer adaylar için tespit edilen baraj puanının %90’ını alanlar Kuvvet Komutanlıkları tarafından ikinci aşama sınavlarına davet edileceklerdir.
Bando Astsubay Hazırlama Okuluna girecek adaylardan ise şehit, muharip gazi ve malul gazi çocuklarına verilecek ilave kontenjan miktarı %5 olacak ve diğer adaylar için tespit edilen baraj puanının %85’ini alanlar Kuvvet Komutanlıkları tarafından ikinci aşama sınavlarına davet edileceklerdir.
 
YAZILI SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Adaylar yazılı sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
 
İKİNCİ AŞAMA BARAJ PUANI

2013 YILI BARAJ PUANLARI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 78
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 86
Hava Kuvvetleri Komutanlığı 84
Gülhane Askeri Tıp Fakültesi 85

Askeri liselerin sitesinden alınmıştır.

Yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır. 2. seçim aşaması aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır:

a) Ön Sağlık Muayenesi
b) Bedeni Yeterlilik Testleri
c) Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için)
ç) Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için)
d) Mülakat
e) Sağlık Muayenesi

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığınca yazılı sınav sonucuna göre belirlenen baraj puanlarını aşan adayların, 2. seçim aşamalarının yapılacağı Hava Harp Okulu Komutanlığında hazır bulunacakları tarih www.tsk.tr ve www.dzkk.tsk.tr İnternet adreslerinde yayımlanacaktır. Adayların adreslerine ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.
 
Yazılı Sınavda belirlenecek baraj puanlarını aşan tüm adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanmış olurlar. Okula girmeye hak kazanmış sayılmazlar. Kuvvet Komutanlıklarının baraj puanlarını aşan adaylar, belirlenen tarihte Hava Harp Okulu Komutanlığında yapılacak olan Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yetenek Sınavı, Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için), Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için), Mülakat ve Sağlık Muayenesi aşamalarından geçeceklerdir. 
 
a) Ön Sağlık Muayenesi
 Uzman doktorlar tarafından aday öğrencilerin fiziksel görünümleri incelenerek, boy ve kiloları ölçülmekte, sağlıkla ilgili koşulları taşıyıp taşımadıkları tespit edilmektedir. Ön sağlık muayenesinde yetersiz bulunan adayların diğer aşamalara katılmasına izin verilmez.
 Adayların sınavlara gelmeden önce, çıplak vücut ağırlığı ile ayakkabısız boy uzunluğunun sağlıklı bir şekilde mutlaka ölçülmesi gerekmektedir. Yaşının gerektirdiği boy uzunluğu ile boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar bu aşamada elenmektedir.
 
b) Bedeni Yeterlilik Testleri
 Adayların çabukluk, çeviklik, kuvvet ve kondisyonunu meydana çıkaracak testler uygulanmaktadır.
Uygulanacak testler aşağıdadır:
Test Türü 1. Grup Barajı (13-14 Yaş) 2. Grup Barajı (15-16 Yaş)
400 m. Koşu 85 saniye 80 saniye
Durarak Uzun Atlama 160 cm. 170 cm.
Mekik (1 dakika) 30 tekrar 35 tekrar
Basketbol Topu Fırlatma 7 metre 8 metre
 
Belirtilen testlerden 2 veya daha fazlasından başarısız olan adaylar elenir.
Bedeni yetenek sınavına önceden çalışarak hazırlıklı olarak gelinmelidir. Yukarıda belirtilen barajlara ulaşamadıkları hâlde sınavlara gelen adaylar elenmektedir. Bu durum, adayların gereksiz harcama yapmalarına neden olmaktadır. Bedeni yetenek sınavı ile ilgili daha detaylı bilgiye Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarının İnternet adreslerinden ulaşılabilir.
 
c) Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için)
 Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına Işıklar Askerî Hava Lisesinde okumak için başvuran veya tercihleri arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı bulunan adaylara uçuşa yatkınlıklarını ölçmek amacıyla bilgisayar önünde psikoteknik test uygulanır. Bu test adayların el-göz-ayak koordinasyonunu, dikkat ve tepki hızını ölçecek şekilde tasarlanmıştır. Psikoteknik testinde başarısız olan aday sadece Hv.K.K.lığını tercih etmiş ise elenir.
 
ç) Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için)
 
 Adaylar gruplar hâlinde salona alınır. Test hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra teste başlanır. Müzik Yetenek Testi 4 kısımdan oluşmaktadır. 
2) Melodi Tekrarı: Adaylardan, basit bir okul şarkısını piyano eşliğinde farklı tonlarda söylemeleri istenir. (Piyano eşliği görevli öğretmenler tarafından yapılacaktır.)
3) Ritm Tekrarı: Adaylardan eliyle masaya vurmak suretiyle kendisine gösterilen ritm kalıbını aynen tekrarlamaları istenir.
4) Fiziki Uygunluk: Adayların üflemeli ve vurmalı çalgı çalabilmesi için gerekli olan uygun çene, dudak, diş, el ve parmak yapısına haiz olmaları gerekmektedir. Bu husus Müzik Yetenek Testi için görevlendirilmiş personel tarafından incelenecektir.
 
d) Mülakat
 Görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecanını kontrol edebilmesi, çok yönlü düşünme yeteneği, davranışlardaki denge, kendine güven, kendini ifade edebilme yeteneği, askerliğe yatkınlığı ile diğer bireysel özellikleri gözlenerek değerlendirilir.
 
e) Sağlık Muayenesi
 Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askeri Tıp Fakültesi için uygulama:
Mülakat sonrasında başarılı olan adaylar, sağlık muayenesine sevk edilirler. Sağlık muayenesi sonucunda “Askerî Öğrenci Olur.” kararlı rapor alanlardan puan sırasına göre asil ve yedek adaylar belirlenir ve sırasıyla asil adaylardan başlamak üzere kontenjan kadarının kesin kaydı yapılır. 
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı için uygulama:
 Mülakatı geçen adaylar, uzman hekimlerden oluşan bir heyet tarafından sağlık muayenesinden geçeceklerdir. Muayene sonucunda “Askerî Öğrenci Olur. Uçucu Yetiştirilmeye Elverişlidir.” kararlı rapor alan adaylar genel başarı durumuna göre sıralanır. Bu puan sırasına göre “Asil” ve “Yedek” adaylar belirlenir.
Adaylar komisyonları yanlış bilgilendirmeleri durumunda bütün aşamalarda başarılı olsalar bile kesin kayıt işlemleri yapılmayacaktır. Bu durum, adayların gereksiz harcama yaparak güç durumda kalmalarına neden olmaktadır.
Öte yandan, başvuru koşullarını taşımadığı ve askerî öğrenci olmaya engel durumları olduğu tespit edilen askerî lise veya astsubay hazırlama okulu öğrenci adaylarının, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde, eğitim ve öğretimin herhangi bir aşamasında okulla ilişikleri kesilmektedir.
 
GENEL DEĞERLENDİRME
Adayların başarı değerlendirmesi, yazılı sınav sonucunda aldığı ALS Puanı ile 2. seçim aşamasında bedeni yetenek, mülakat ve Hv.K.K.lığı adına alınacak öğrenciler için psikoteknik test sonuçlarına göre hesaplanacak performans puanlarına göre yapılır. Performans puanlama sistemiyle ilgili detaylı bilgiler 2. seçim aşaması öncesinde kuvvet komutanlıklarının İnternet sitelerinde yayımlanacaktır. Adaylar, performans puanlarına göre sıralanır. Asil ve yedek listeler Kuvvet Komutanlıkları ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi kontenjanlarına göre oluşturulur.
 
SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI
Adaylar 2. seçim aşaması sonuçlarını Kuvvet Komutanlıkları ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığının İnternet sayfalarından öğreneceklerdir. 2. seçim aşaması sonuçları adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
 
K.K.K.lığı (Kuleli ve Maltepe Askeri Lisesi)  
84   şehit gazi çocuk  75,60
Dz.K.K.lığı (Deniz Lisesi)
Hv.K.K.lığı (Işıklar Askeri Hava Lisesi)
 
GATF Adına Maltepe Askeri Lisesi 85   şehit gazi çocuk  76,50
Bando Astsubay Hazırlama Okulu  77 şehit gazi çocuk  65,45

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
54 Yorum