Alsas-Loren Bölgesi’nin hangi özelliği Fransa ve Almanya arasında sorun oluşturmuştur

Alsas-Loren Bölgesi’nin hangi özelliği Fransa ve Almanya arasında sorun oluşturmuştur
Alsas-Loren Bölgesi’nin hangi özelliği Fransa ve Almanyaarasında sorun oluşturmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Alsace-Lorraine ya da Alsas-Loren (Almanca: Elsaß-Lothringen), Sedan Savaşı'ndan önce Fransa'nın toprağı olan Alsas-Loren bölgesi Frankfurt Barış Antlaşması'yla Alman İmparatorluğu'nda bir eyalet hâline geldi. Ancak Loren'in küçük bir kısmı Fransa'ya bırakıldı.

I. Dünya Savaşı'ndan sonra bölge kısa bir süreliğine Alsas-Loren Sovyetleri ismi altında bağımsız olsa da Versay Antlaşması ile Fransa'ya bağlandı.

Yeni gelen Fransız Yönetimi hızlı bir şekilde bölgeyi Fransızlaştırmaya başladı. Zamanla Fransızlaşan bölgeye Fransa Pek çok tahkimat, kale ve Maginot Hattı'nı konuşlandırdıktan sonra II. Dünya Savaşı'ndaki Fransız yenilgisi ardından tekrar Almanya'ya geçen bölge, Almanların teslim olmasıyla tekrar Fransız yönetiminin eline bırakıldı. Bugün bölge Fransız yönetimi altındadır.

478
1516
687
187
210
309
754
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.