Alternatif akım ile çalışan herhangi bir devre elemanında harcanan gücü bulmak için değişen akım ve gerilimin hangi andaki değer

Alternatif akım ile çalışan herhangi bir devre elemanında harcanan gücü bulmak için değişen akım ve gerilimin hangi andaki değer
Alternatif akım ile çalışan herhangi bir devre elemanında harcanan gücü bulmak için değişen akım ve gerilimin hangi andaki değeri kullanılmalıdır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Alternatif akım ile çalışan herhangi bir devre elemanında harcanan gücü bulmak için değişen akım ve gerilimin hangi andaki değeri kullanılmalıdır?

Ödev cevabı kısaca : Alternatif akım ile çalışan bir devrede harcanan gücü bulmak için anlık (anlık) akım ve gerilim değerleri kullanılmalıdır. Çünkü alternatif akım devrelerinde akım ve gerilim sürekli olarak değişir. Güç, anlık akım (I) ve gerilim (V) değerlerine göre P = IV formülü kullanılarak hesaplanır. Bu formülde, anlık değerlerin kullanılması gücün doğru bir şekilde hesaplanmasını sağlar.

Alternatif akım ile çalışan herhangi bir devre elemanında harcanan gücü bulmak için anlık değerler kullanılamaz. Bunun sebebi, alternatif akımın ve gerilimin sürekli değişen bir doğaya sahip olmasıdır. Anlık değerler kullanılırsa, hesaplanan güç de sürekli değişecek ve anlamlı bir bilgi vermeyecektir.

Harcanan gücü bulmak için etkin değerler kullanılmalıdır. Etkin değer, bir alternatif akımın veya gerilimin, eşdeğer bir doğru akımın veya gerilimin üreteceği ortalama güce eşit olan değerdir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.