Alüminyum folyoya sarılmış bir yiyeceği yerken yanlışlıkla küçük bir miktar alüminyum folyo ısırırsanız ve dişlerinizde metal

Alüminyum folyoya sarılmış bir yiyeceği yerken yanlışlıkla küçük bir miktar alüminyum folyo ısırırsanız ve dişlerinizde metal
Alüminyum folyoya sarılmış bir yiyeceği yerken yanlışlıkla küçük bir miktar alüminyum folyo ısırırsanız ve dişlerinizde metal dolgularınız varsa ağzınızda tuhafbir elektrik çarpması ve ağrı hissedebilirsiniz. Bu durumun sebebi ne olabilir?

Soru : Alüminyum folyoya sarılmış bir yiyeceği yerken yanlışlıkla küçük bir miktar alüminyum folyo ısırırsanız ve dişlerinizde metal dolgularınız varsa ağzınızda tuhaf bir elektrik çarpması ve ağrı hissedebilirsiniz. Bu durumun sebebi ne olabilir?

Ödev cevabı kısaca : Bu durumun sebebi, alüminyum folyonun diş dolgularınıza dokunarak bir metal kontak oluşturması ve bu kontak üzerinden dişlerinizin yüzeyindeki sinirlere elektriksel sinyaller göndermesidir. Metal diş dolguları, iletken bir malzemeden yapıldığı için bu tür bir elektriksel etkileşim olabilir. Ayrıca, ağız içi sıvılar da bir tür elektrolit içerebilir, bu da metalin ağız içindeki elektriksel etkileşimini artırabilir. Bu tür bir durumda, elektrik çarpması benzeri bir his yaşanabilir. Eğer bu tür bir durum sık sık meydana geliyorsa veya ağrılı bir deneyim oluyorsa, bir diş hekimine danışmanız önemlidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.