Amasya Genelgesi’nin millî beraberliğin sağlanmasındaki rolü nedir

Amasya Genelgesi’nin millî beraberliğin sağlanmasındaki rolü nedir
Amasya Genelgesi’nin millî beraberliğin sağlanmasındaki rolü nedir, bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Amasya genelgesi milli mücadelenin gerekçe, amaç ve yön­temini ilk kez belirtmiştir. Amasya Genelgesi‘nde millet iradesine dayanarak yeni bir devlet kurmaya doğru gidildiği ortaya konmuştur. Yeni bir devletin kurulması fikri ilk kez ortaya atıldı

Amasya Genelgesi pek çok açıdan ilkleri barındırmaktadır. Amasya Genelgesi Türk milletine, ulusal bağımsızlığın ve vatanın bütünlüğünün ancak kendi gücü ve çabasıyla sağlanabileceğine yönelik yapılan bir çağrıdır.

Amasya Genelgesi, Milli Beraberliğin sağlanması yolunda önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bu genelgede, Kurtuluş Savaşının ilk defa gerekçesi, amacı ve yöntemi belirtilmiştir. Bunun sonucunda halkımız kenetlenmiş ve ülkemizin düşmanlardan arınmasını sağlamışlardır.

117
3
21
1
1
4
92
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum