Ambalaj ne demek, ambalaj TDK sözlük anlamı nedir

Ambalaj ne demek, ambalaj TDK sözlük anlamı nedir
Ambalaj ne demek, ambalaj TDK sözlük anlamı nedir, ambalaj örnekleri nelerdir, ambalaj kelimesiyle eş ve yakın anlamlı olan sözcükler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ambalaj, ürünlerin, tüketiciye ulaştırılması aşamasında, taşınması, korunması, saklanması ve satışa sunulması için kullanılan herhangi bir malzemeden yapılmış ürünlerdir. Paketleme aynı zamanda paket tasarlama, değerlendirme ve üretme sürecini de ifade eder.

Ambalaj kelimesiyle eş ve yakın anlamlı olan sözcükler şu şekilde sıralanabilir: 1- Mahfaza 2- Paket 3- Kutu 4- Kap 5- Teneke

Ambalaj ne demek

Ahşap, teneke, plastik ve cam gibi malzemelerden imal edilen ve ürünlerin muhafaza edilmesini sağlayan kaplara ambalaj denir.

Ambalaj kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir

Ambalaj kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Ambalaj kelimesi Fransızca kökenlidir. TDK'ye göre ambalaj kelimesi anlamı şu şekildedir: Eşyayı sarmaya yarayan mukavva, kâğıt, tahta, plastik vb. malzeme.

Ambalaj örnekleri nelerdir

Günümüzde en çok kullanılan ambalaj çeşitlerinin başında plastik geliyor. Plastiklerin tercih edilmesinin en büyük nedeni üretiminin kolay ve masrafsız olmasıdır. Gıdalarda ise sağlıklı olması nedeniyle en çok tercih edilen ambalaj çeşitleri, cam ve alüminyumdur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.