Amelleri güzelleştirmek, azmi artırmak, nimete saygı göstermek ne demektir

Amelleri güzelleştirmek, azmi artırmak, nimete saygı göstermek ne demektir
Amelleri güzelleştirmek, azmi artırmak, nimete saygı göstermek ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Davranışlarımızı güzel kılmak, güzel düşünmek amellerimizi güzelleştirir. Allah’ın bize verdiği nimete saygılı olmak şükretmek gerekir. Bu da güzel davranışlara örnek olup amelimizi güzel yapar.

İslam’ın yaşanmasının önünde bazı engeller bulunmaktadır. Bu engellerin ortaya çıkmasında dini yanlış anlayan ve yorumlayan insanlar bulunmaktadır. Bu nedenle İslami değerlere daha çok sahip çıkılması gerekmektedir. İslam değerleri toplumu bir arada tutan, barış ve huzurun teminatı, birlik ve beraberliğin en önemli dayanağı olarak yaşanmalıdır.

Amelleri güzelleştirmek; gerek din gerek Dünya’ daki davranışlarımızın ve ibadetlerimizin daha güzelini yapmaya çalışmaktır.
Azmi arttırmak; Gayreti daha da çok hale getirmek. Bir işin gerçekleşmesinde kararlılığı, farkındalığı, gücü ve kuvveti, fedakarlığı ve sadakati son damlasına kadar kullanmaktır.

Nimete saygı göstermek; Verilen varlık, sağlık gibi bütün varlıklara teşekkür etmek ve gerekli görevleri yerine getirmek. Allah’ın yarattığı her şeyi insanlara hizmet amacıyla kullanırken bunların neden yaratıldığı anlamak ve o şekilde davranmaktır.
Hizmeti güzelleştirmek, insanlara yapılan maddi ve manevi hizmetlerin yerine getirilmesinde insani ve beşeri duygu ve düşüncelerle hareket ederek İslam dinini esas alıp o şekilde davranmaktır.

6
7
2
2
170
22
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.