Ampul parlaklığını artırmak için elektrik devrelerinde nasıl değişiklikler yapılır

Ampul parlaklığını artırmak için elektrik devrelerinde nasıl değişiklikler yapılır
Ampul parlaklığını artırmak için elektrik devrelerinde nasıl değişiklikler yapılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Parlaklığı artırmak için uygulanabilecek bazı yöntemler:

  • Devreye pil eklemek,
  • Devre seri bağlı ise paralel bağlamak,
  • Seri bağlı devrelerde ampul sayısını azaltmak olarak sıralanabilir. Devrenin seri veya paralel bağlı olması yöntemde belirleyicidir.

Ampul ve üreteçler ile yapılan devrelerde aslında ne kadar basit görünseler de yapılabilecek çok fazla değişiklik ve gözlemlenebilecek çok fazla durum vardır.

Ampul parlaklığı aydınlatma devrelerinde gördüğümüz bir değişken. Eğer bir yerde düşük ışık istiyorsanız devrenizi seri bağlayıp loş ışıklar yaratabilirsiniz. Paralel bağlama ile yapılan devrelerin seri bağlamaya göre avantajları ampul parlaklığının azalmaması ve devrede bir ampul bozulsa da devrenin tamamlanarak diğer ampullerin çalışmasıdır.

Paralel bağlı devrelere örnekler:

  • Ev, işyeri elektrik tesisatları
  • Apartman aydınlatmaları

Seri bağlı devreye bahçe aydınlatmaları örnek verilebilir.

Seri bağlı devrelerde ampul parlaklığını artırmak için uygulanabilecek 2 yol var. Bunlardan biri devreye daha fazla akım sağlamak, bu da pil sayısını artırarak yapılabilir. Ya da devrenin düzenini paralel bağlama düzenine getirerek daha çok aydınlatma gücü elde edebilirsiniz.

Paralel bağlı devrelerde ampul parlaklığını artırmak için uygulanabilecek tek yöntem pil sayısını artırmak. Ampullerin üzerinden geçen akımı artırmak ve daha aydınlık ışık elde etmek için yapılabilecek tek şey budur.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.