Ampulün parlaklığını etkileyen değişkenler nelerdir

Ampulün parlaklığını etkileyen değişkenler nelerdir
Ampuller elektrik devresine hep aynı şekilde mi bağlanır, ampulün parlaklığını etkileyen değişkenler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Ampuller elektrik devresine hep aynı şekilde mi bağlanır?

Cevap: Elektriğin kullanıldığı yerlere göre bazı durumlarda birden fazla ampul kullanmak gerekebilir. Kaç ampul kullanılacağı ve bu ampullerin nasıl bağlanacağı kullanım amacına göre değişir. Ampuller elektrik devresine iki şekilde bağlanabilir: a) Seri bağlama b) Paralel bağlama

2. Ampulün parlaklığını etkileyen değişkenler nelerdir?

Cevap: Sayısı ya da değeri sabit tutulan değişkene ise kontrol edilen değişken adı verilir. Basit bir elektrik devresinde ampul parlaklığı ampul sayısı ile pil sayısına bağlı olarak değişir. Bir elektrik devresinde pil sayısı sabit tutulup, ampul sayısı arttırılırsa devredeki ampul ya da ampullerin parlaklığı azalır.

152
82
121
2
1
2
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum