Anadolu liselerine 58 bin ek kontenjan

Anadolu liselerine 58 bin ek kontenjan
Liseli olmak için uğraşan 1 milyon 200 bin 8’inci sınıf öğrencisi için nakiller 6 Ağustos'ta başladı.

Yerleşemeyen ya da okulunu değiştirmek isteyenler, ilk nakil başvurusunu 10 Ağustos’a kadar yapacak. Dört dönem olacak nakiller, 8 Eylül’de bitecek. Daha önce açıklanan 10-14 Eylül arasındaki il ve ilçe nakil komisyonu yerleştirmeleri, yeni kılavuzda yer almadı.

Bakanlığın ek kontenjan oluşturma formülü kapsamında bazı okullarda yeni sınıflar açıldı. Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, dün akşam yaptığı açıklamada, Anadolu liselerinin kontenjanının 58 bin arttırıldığını belirterek şunları söyledi: “Bu süreç içinde 16 Anadolu lisesi açtık. 38 mesleki ve teknik eğitim okulunu Anadolu lisesine dönüştürdük. 6 okulumuzun da boş kapasitesini yine imam hatip ve meslek liseleri dahil olmak üzere Anadolu lisesi ek şubeleri olarak açtık. 650 civarında Anadolu lisemizde de yine kontenjan artışı yaptık. Daha önce taahhüt ettiğimiz gibi hiçbir öğrencimiz istemediği lise türünde eğitim görmeyecek ve açıkta kalmayacak. Dolayısıyla 58 bin ek kontenjanımız öğrencilerimizin başvurusunu bekliyor. Yerleşemeyen 91 bin öğrencinin sadece 52 bini Anadolu lisesi yazmış ve yerleşememişti. Biz bu rakamın da üzerinde kontenjan ürettik”

EK KONTENJAN NASIL OLUŞTU?

LGS nakilleri başladıktan sonra da bakanlık Anadolu liselerine ek 58 bin kontenjan verdiğini duyurdu. Buna göre 16 yeni Anadolu lisesi açıldı. 38 mesleki ve teknik eğitim kurumu dönüştürüldü. 650 Anadolu lisesinde kontenjan artışı yapıldı. 6 mesleki ve imam hatip lisesinin boş kontenjanlarından oluşan şubelerine Anadolu lisesi şubesi açıldı.
 
Böylece 35 bin 600 olarak belirlenen Anadolu lisesi kontenjanına 58 bin kişilik ek kontenjan eklenmiş oldu.

BOŞ KONTENJAN VAR

Ayrıca sınavla alan bazı okullarda boş kontenjanlar olduğu görüldü. Dün saat 17.00’ye kadar İstanbul’da Çapa Fen Lisesi’nde 4; Kabataş Erkek ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde 2; Kadıköy Anadolu Lisesi’nde 3; Pertevniyal’da 1; Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde 2 ve Gazi Anadolu Lisesi’nde 4 boş kontenjan vardı.

VELİLER: SİSTEMDE SORUN VAR

NAKİL sürecinin dün başlamasıyla birlikte veliler okulların yolunu tuttu. Veli- Der ise farklı şehirlerde açıklama yaparak, mağduriyetlerin ortadan kaldırılması çağrısında bulundu. İstanbul Bağcılar’daki Münir Nurettin Selçuk, Şükrü Savaşeri ve Yeşilbağ Adnan Ötügen ortaokullarına gelen veliler, şunları anlattı:

Emine Uzunboy: Çocuklarım ikiz. Biri 87 puanla yerleşti. 92 puanı olan giremedi. Sistem hata verdiği için işlem yapamadım, tekrar okula geleceğim. Kızım ağlıyor, çok üzülüyor. Anadolu lisesi istiyoruz.

Merve Keskin: Kardeşim ortaokulda bulunuşluk süresi az göründüğü için yerleşemedi. Anadolu lisesi istiyoruz ama meslek lisesi bile olamadı. Çok kötü bir süreçti. Şimdi umut nakillerde.

Nihan Hamarat: Sistem karmakarışık. Mağdur olduk. Nakil için okula geldim ama sistem arızalı olduğu için işlem yapamadık. Evden tercih yapacağız.

Emine Güney: Esenler’de oturuyorum. Çocuğum Bağcılar’dan mezun. Sitemde birer Anadolu, meslek ve imam hatip lisesi görünüyordu. Başka okul olmadığı için bunları seçmek zorunda kaldık ve imam hatibe yerleştik. Hedefimiz Anadolu lisesi. Çok stresli bir süreç, kimse bir şey bilmiyor. Çocuğumun okul ortalaması 93, sınavdan 309 puan aldı ama istediğimiz okulda değil.

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum