Anadolu’da soyları tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar

Anadolu’da soyları tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar
Anadolu’da soyları tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaşadığımız topraklarda bizle beraber tarih boyunca nice güzel hayvanlar barınmıştır. Maalesef ki onları korumakta yaşadığımız yıllar boyunca yeterince başarılı olamadık, hala da olamıyoruz. Bizde binlerce yıl süresince Anadolu’nun bereketli topraklarında yaşamış olan ve günümüze taşıyamadığımız hayvanları üzülerek derledik. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Alageyik, Bozkır Kartalı, Akdeniz Foku, Telliturna, Kelaynak gibi hayvanlarımızın da listedeki canlı türleri ile aynı sonu yaşamamaları dileğiyle:

Vaşak, kurt, sazlık kedisi, dağkeçisi, su samuru, ceylan, boz ayı, Akdeniz foku, alageyik, caretta caretta, ceylan, beyaz ayı, ala geyik

Anadolu’da soyları tükenen hayvanlar çizgili sırtlan, Anadolu kaplanı, çita, Anadolu parsı, yaban eşeği, Asya fili, yaban öküzüdür.

23
9
10
10
12
13
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.