Anahtarlar niçin demirden yapılmıştır

Anahtarlar niçin demirden yapılmıştır
Anahtarlar niçin demirden yapılmıştır, Anahtarlar demir yerine camdan yapılsaydı ne olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı maddelerin ham maddeleri o maddelerin kullanım alanlarına göre belirlenmektedir. Bazı maddeler sert ve dayanıklı iken bazı maddeler esnek olarak dayanıklı olabilir. Bu kullanım alanı ile ilgilidir.

Günümüzde anahtarlar kilit sistemlerinin sağlam olması için demirden yapılır. Demir sert ve dayanıklı bir madde olarak kilitlerin ve anahtarların sağlam olması anlamına gelir.

Anahtar, “bir kilidi açıp kapamaya yarayan, ucu ve sapı çeşitli biçimlerde olabilen araç.” demektir. Bildiğiniz gibi  anahtarlar demirden yapılmıştır. Eğer anahtarlar, camdan yapılsaydı cam kırılgan bir madde olduğu için anahtarlar çabucak kırılırdı.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
4
1
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.