Analitik kimyayı kullanan meslek gruplarını ve bunların çalışma alanları

Analitik kimyayı kullanan meslek gruplarını ve bunların çalışma alanları
Analitik kimyayı kullanan meslek gruplarını ve bunların çalışma alanlarını belirleyelim, araştırma sonuçları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Analitik Kimya, Kimya bilimine bağlı ana bilim dallarındandır. Belirli bir maddenin kimyasal bileşenlerinin ya da kimyasal bileşenlerinden bir bölümünün nitelik ve niceliğinin incelendiği bilim dalına Analitik Kimya adı verilir.

Analitik Kimya ile ilgili Meslek Dalları:

  • Kimya öğretmenliği
  • Kimyager
  • Kimya mühendisi
  • Eczacı
  • Kimyasal metalurji

Kimyasal Metalurji : Kimyasal yöntemlerle saf metallerin ya da alaşımların üretimiyle ilgilenir.

Kimyagerlik; maddelerin kimyasal nitelikleri, molekül yapıları ve her cins kimyasal örneğin analizi konusunda çalışmalar yapan meslek dalıdır.

Kimya mühendisliği; maddelerin kimyasal yapılarının, enerji içeriklerinin veya fiziksel hâllerinin değişime uğradığı aşamaların geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgilenen çok yönlü bir mühendislik dalıdır.

470
244
323
39
43
230
255
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.