Ananın bastığı yavru incinmez (ölmez)

Ananın bastığı yavru incinmez (ölmez)
Annenin acı sözü, dayağı çocuğuna ağır gelmez. Çünkü anne bunları onun iyiliği için yapar.Anne çocuğunu öyle korur ki, üzerine basması gerektiği zaman bile incitmeyecek biçimde basar.İncitse de çocuk bunu bildiğinden incinmemiş gibi davranır.

Annelerin bu zamana kadar yaptığı şeylerin tümü çocuklar bunun farkına varmasa bile hep iyilikleri içindir, bunun aksi hiçbir zaman düşünülemez. Anneler ara sıra çocuklarına ne kadar kızsa da yanlış yapsalar da yine onların iyiliklerini düşündüğü içindir. Bu davranış çocukların ağırına gitmez ve onları incitmez.

Anne çocuğuna değer verdiği için acı sözleri, dayağı çocuğuna ağır gelmez. Çünkü anne bunları onun iyiliği için yapar. Anne çocuğunu öyle korur ki, üzerine bassa bile incitmeyecek biçimde basar. İncitse de çocuk bunu bildiğinden incinmemiş gibi davranır.

Kaynak:Eğitim Sistem

312
201
126
201
301
121
613
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum