Anı eş anlamı nedir

Anı eş anlamı nedir
Anı eş anlamı nedir, anı nedir, anı TDK anlamı nedir, anı kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Anı, edebiyatta kişisel yaşantının bütününü veya belli bölümlerini kapsayan, bu dönemlerdeki gözlemleri dile getirmek amacıyla yazılmış metinlerdir. Otobiyografi ile karıştırılabilen anı, ondan dışsal olaylara verdiği önem ile ayrılır.

Yaşanmış olgulardan kişinin hatırında kalan ve kendisi için değerli olan her türlü olaylar anlamına gelen bir kelimedir. Hatıra ve anı anı anlama gelen kelimeler olarak eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Anı kelimesinin eş anlamlısı nedir

Anı kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Hatıra, Yadigâr

Anı TDK anlamı nedir

1. isim Geçmişte yaşanmış çeşitli olaylardan belleğin sakladığı her türlü iz, hatıra. "Fakültemizin sütunlu salonu binlerce gencin yoğun duygularının, önemli anılarının mekânıdır." Ayla Kutlu
2.
isim, edebiyat Yaşanmış olayların anlatıldığı yazı türü, hatıra. "Halit Ziya Uşaklıgil'in anılarını topladığı 'Kırk Yıl'ın son ciltleri şiire başladığım yıllarda çıkıyordu." Necati Cumalı

Anı kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Fakültemizin sütunlu salonu binlerce gencin yoğun duygularının, önemli anılarının mekânıdır.
  • Halit Ziya Uşaklıgil'in anılarını topladığı 'Kırk Yıl'ın son ciltleri şiire başladığım yıllarda çıkıyordu.
  • Anılar gözümde canlanan mazi değerindedir.
  • İnsanların kendine anı biriktirmesi çok önemli bir şeydir.
  • Arkadaşlarımla okul yıllarımda çok güzel anılarım oldu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.