Anıt nedir, anıt ne anlama gelir, anıt kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir

Anıt nedir, anıt ne anlama gelir, anıt kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir
Anıt nedir, anıt ne anlama gelir, anıt kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir, anıt kelimesiyle eş ve yakın anlamlı kelimeler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Anıt ne demek, ne anlama gelir

Yüzyılın ilk çeyreğinde literatüre giren anıt kelimesi sembol niteliğindeki mezarlara, heykellere ve sanat eserlerine verilen ortak addır. Bir kişinin ölümü üzerine yaptırılan büyük mezarlara anıt mezar denir. Şah Cihan tarafından yaptırılan Tac Mahal, anıt mezara örnek olarak gösterilebilir.

Anıt kelimesiyle eş ve yakın anlamlı olan sözcükler şu şekilde sıralanabilir:

1- Abide 2- Eser 3- Yapıt 4- Mozole

Anıt kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir

Türk Dil Kurumuna göre Anıt kelimesi kullanıldığı yere göre iki farklı anlama gelir. Bir liderin anısını yaşatmak ya da tarihte yaşanmış önemli bir olayı gelecek nesillere aktarmak için yapılan eserlerden her biri. Önemli eser.

Anıt kelimesinin cümle içinde kullanımı

  • Bu yaz ailemle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etmeyi planlıyoruz.
  • Ülkemizin hemen her yerinde şehitler anıtı bulunmaktadır.
  • Anıtlar, milli ve manevi değerlerimizin nesiller boyu aktarılıp devam etmesinde önemli bir yere sahiptir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.