Anız yakılması sonucu atmosferde artan karbon miktarı, küresel ısınma ve biyoçeşitlilik üzerinde ne gibi olumsuzluklara neden

Anız yakılması sonucu atmosferde artan karbon miktarı, küresel ısınma ve biyoçeşitlilik üzerinde ne gibi olumsuzluklara neden
Anız yakılması sonucu atmosferde artan karbon miktarı, küresel ısınma ve biyoçeşitlilik üzerinde ne gibi olumsuzluklara neden olmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Anızlar tahılların hasat edilmesinden sonra tarlada kalan yere yakın sap kısımlarına denir. Ülkemizde son yıllarda anız yakmak yasak olsa da insanlar gizli gizli anızları yakmaktadırlar. Yakılan anızlar yüksek derce de yandığı için toprak yanmakta toprakta bulunan mineraller yanmakta havaya kirletmekte ve kabondioksit salmaktadır. Küresel ısınmasın sebeplerinden olan sera etkisi yapan gazların artması atmosferin ısısını artırmaktadır.

Küresel ısınmanın bir sonucu olan buzulların erimesine bir katkıda anız yakanlardan olur. Anızlar yanınca beraberinde tarladaki diğer bitkilerde yanınca tabiattaki bitkilerin sayısında azalma meydana gelmektedir. Yangında sonra üremesi çabuk ve hızlı olan bitkiler ortamı kaplar başka bitkilere büyüme şansı vermez. Bunun sonucu endemik yapı değişmeye başlar.

22
71
10
7
3
2
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.