Ankebut suresi 45 ayette namazın kötülüklerden ifade ediyor, Namaz insanı kötülüklerden nasıl korur

Ankebut suresi 45 ayette namazın kötülüklerden ifade ediyor, Namaz insanı kötülüklerden nasıl korur
Ankebut suresi 45 ayette namazın kötülüklerden ifade ediyor, Namaz insanı kötülüklerden nasıl korur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

(Ankebut 45﴿ (Resulüm) Kitaptan sana vahyedilenleri oku, namazı özenle kıl. Kuşkusuz namaz hayâsızlıktan ve kötülükten meneder. Allah’ı anmak her şeyden önemlidir. Allah yaptıklarınızı bilir.

  • Namazını düzgünce kılan, dualarını eden insandan şeytan ve yapacağı kötülükler uzak durur. Böylece kötülüklerden korunmuş oluruz.
  • Namaz huzur doludur. İnsana iyilik kılar. Kötülüklerden arındırır, kendisi kötülük yapmazsa ona da kötülük yapılmayacağı için (genelde) kötülüklerden korunmuş olur.
  • Allah namaz kılanları sever ve onların başına kötü işler gelmesini engeller. Böylece namaz kılarak kötülüklerden korunmuş oluruz.
  • Eğer namaz kılmaya başlayan kişi, her gün Allah'ı anacağı ve tövbe edeceği için vicdan azabından veya varsa küfür, alkol vs. gibi kötü alışkanlıklarından kurtulabilir.
  • Namaz kılmak, ruhsal ve fiziksel sağlık sorunlarını da azaltabilir veya bitirebilir.
  • En önemlisi ise, kişi günün her vaktinde Allah'ı aklından çıkarmayacağı için Allah'ın rahmetini ve merhametini her anında hisseder.

Namazı sadece kalıbımızla değil, kalbimizle de kılmalıyız. Namazını hem kalıbı, hem de kalbi kılan bir insan, nefsin ve şeytanın tuzaklarına düşmez. İnsan, kıbleye yönelip tekbir almakla, kendisine bir koruma setti meydana getirmiş olur. Rükuya eğildikçe, şeytanın salvoları boşa gider, secdeye kapandıkça nefsin hücumları tesirsiz hale gelir. Tehiyyata oturduğunda, önünde Resul-ü Ekrem Efendimizi, sağında Hazret Ebubekir’i, solunda Hz. Ömer’i, arkasında Hz. Osman’ı, Hz. Ali’yi ve diğer sahabe-i kiram efendilerimizi hazır bulur. Onların yanına hangi şerrin, şeytanın ve günahın yaklaşması mümkün olabilir ki? Namazı böyle bilen ve böyle kılan bir insan, elbette her türlü kötülükten, günahtan, şerden korunmuş olacaktır. Namaz, abdesti ile bedeni temiz tutarak zararlı mikroplardan arındırdığı gibi, zikir ve tesbihatı ile de kalbi temiz tutar, manevî hastalıklardan korur. Ama, namazı usûlüne ve tâdil-i erkânına uyarak kılmak şartıyla. İnsan namazını ifsat olmaktan korursa, namaz da o insanı her türlü fenalıklardan, musîbetlerden koruyacaktır.

3
2
4
1
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.