Anne babasını kaybetmiş çocuklara yardımcı olmak için neler yapılmasını istersiniz

Anne babasını kaybetmiş çocuklara yardımcı olmak için neler yapılmasını istersiniz
Anne babasını kaybetmiş çocuklara yardımcı olmak için neler yapılmasını istersiniz, neden bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Anne babasını kaybeden çocuklar, bir başlarına hayat mücadelesi vermeye çalışırlar. Bizler böyle kimseler için elimizden geldiğinde yardım etmeliyiz. Eğitim masraflarının karşılanması, giyim kuşam ve yeme ihtiyaçlarının karşılanması adına yardımlar toplanmalı ve onları hayata kazandırmanın yollarının aramalıyız.

Yetimlere iyi ve güzel davranmalıyız. Yetimlere iyi davranmak, bir anlamda, yetimler yetimi Hz. Muhammed’e (s.a.) iyi davranmak demektir. Hz. Ayşe anlatır: Bana, iki (yetim) kızıyla birlikte bir kadın geldi. Benden bir şeyler istedi. Yanımda sadece tek bir hurma vardı. Hurmayı ona ikram ettim. Kadın da onu, iki kızına pay etti. Sonra kalkıp evden çıktı gitti. Ardından Rasulullah (s.a.) eve gelince, olayı ona anlattım. Şöyle buyurdu: “Kim bu kızlara iyilik yapar ve güzel bakarsa, kızlar onun için ateşten kendisini koruyan bir yerde olurlar.” (Buhari, zekat, 10; Müslim, birr, 147)

Yetim başını okşamak, sevapların en büyüğünü kazandırır: “Kim Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç sayısınca iyilik yazılır. Kim yanında bulunan yetim erkek veya kız çocuğa iyi davranırsa, ben ve o, cennette şu ikisi gibidir.” (Ahmed bin Hanbel, Müsned, 5/250)

  • Sinema, tiyatro, piknik gibi sosyal faaliyetler yapılabilir
  • Onlar için gönüllü aileler seçerek kısa süreli ziyaretler düzenlenebilir
  • Maddi yardım yapılabilir (elbise, kitap, parasal, sağlık vb.)
  • Kaldıkları yerler ailelerle ziyaret edilebilir.
  • Bu çocuklar için ihtiyaçlarını karşılayacak aileler bulunabilir
  • Bir bağış havuzu yapılabilir
  • Her yetim için bir kardeş belirlenebilir
  • Sağlık harcamaları karşılanabilir.

1145
625
951
843
101
112
502
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.