Anne babaya saygı ile ilgili bir ayet

Anne babaya saygı ile ilgili bir ayet
Anne babaya saygı ile ilgili ayetleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Anne babaya saygı göstermek, dinimizin önem verdiği hususlardan biridir. Bu konuda Kuran’da ayetler de mevcuttur. Anne ve babaya saygı insanlığımızın ve Müslümanlığımızın bir icabıdır. Bu konu üzerinde iman ettiğimiz Kur’an-ı Kerim’de de çok sayıda ayet vardır. Bunlardan en çok bilinen ve okunan ayet aşağıdaki gibidir. Anne ve babaya öf bile denmez ayeti olarak meşhur olmuştur.

  • “Allah’a ibadet edin ve ona hiç bir şeyi ortak koşmayın. Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, yabancı komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, ve mâliki bulunduğunuz kimselere iyilik ediniz.” (Nisa, 36. ayet)
  • Rabbın “kendisinden başkasına ibadet etmeyin, ana-babaya iyi muamele edin” diye hükmetti. Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlığa ererse, sakın onlara “öf” bile deme. Onları azarlama, onlara çok yumuşak ve tatlı söyle. Onlara acıyarak tevâzu kanadını indir. Ve “Ya Rabbi, onlar beni çocukken nasıl bakıp büyüttülerse, sen de kendilerine öylece merhamet eyle!” de.” (İsrâ, 23-24. ayetler)
  • “Biz ana ve babasına iyilik etmeyi insana tavsiye ettik. Hususiyle anasını tavsiye ederiz ki, o kat kat zaafa düşerek ona gebe kalmış, emzirme (ile birlikte ayrılması) da iki sene sürmüşdür. Binaenaleyh, Bana, ana ve babana şükret.” (Lokman, 14. ayet)

12000
5599
11814
1761
1939
1655
4367
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
17 Yorum