Anne ve babamıza nasıl davranmalıyız

Anne ve babamıza nasıl davranmalıyız
Anne ve babamıza nasıl davranmalıyız İsrâ suresi, 23-24. ayetlerden de faydalanarak sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Etkinlik

“Rabb’in, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, ana-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa sakın onlara ‘Öf!’ bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. Onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kanat ger ve ‘Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et!’ diyerek dua et.” İsrâ suresi, 23-24. ayetler.

Anne ve babamıza nasıl davranmalıyız? Yukarıdaki ayetlerden de faydalanarak düşüncelerinizi sınıfınızda açıklayınız.

Cevap: Anne babamızı azarlamamalı, onları kırmadan düşündüklerimizi ifade etmeliyiz. Elimizden geldiği kadar onlara iyilik ve ikramda bulunmalı, büyüyüp onların yanından ayrıldığımız zaman onları ziyaret ederek gönüllerini almalıyız. Yaşlandıkları zaman da davranışlarına sabretmeli ve bizi küçükken baktıkları zaman ki iyiliklerini hatırlamalıyız.

5
1
4
1
5
6
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.