Anne ve babanın çocukları neden onlardan farklı özellikler taşır

Anne ve babanın çocukları neden onlardan farklı özellikler taşır
Anne ve babanın çocukları neden onlardan farklı özellikler taşır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğarken DNA'larindaki özelliklerden ve anne babalarından ayrıca aldıkları genlerin bir sentezi olarak dünyaya gelirler.

Bebekler, dünyaya gelirken anne ve babalarından aldıkları farklı genlerin birbiri ile olan sentezinden ve doğarken DNA'larında bulunan özelliklerden dolayı anne ve babalarından farklı olurlar.

Mayoz sadece üreme ana hücrelerinde görülen bir bölünme çeşididir. Mayoz sonucu oluşan üreme hücrelerinin DNA’ları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla üreme sonucu oluşan bireyler, ana hücreden farklılık gösterir. Bu farklılık canlı çeşitliliği bakımından oldukça önemlidir. Örneğin, bir aile içindeki kişilerin birbirinden farklı olması büyük ölçüde mayoz sayesinde gerçekleşir. Mayoz geçirilebilen hücrelerde biri anneden biri babadan gelen kromozomlar çiftler hâlinde bulunur. Kromozomlar çift hâlde bulunduklarında “2n”, tek başlarına ise “n” ile ifade edilir. Yani 2n = 46 kromozomlu bir hücrede 23 çift kromozom bulunur.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazımızı da okudular

Mayozun ne olduğunu ve canlılar için önemi nedir yazımızı okumak için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

31
9
9
5
12
17
127
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum