AÖF- Açık Öğretim Sistemi İle Eğitim

AÖF- Açık Öğretim Sistemi İle Eğitim
Herkesin bulunduğu yerden ayrılarak eğitim amacıyla başka bir yere gelme şansı bulunmamaktadır.

Bu durumun göz önünde bulundurulması ile birlikte uzaktan eğitim sistemi bu soruna çözüm olarak öğrencilere sunulmuştur. AÖF-Açık öğretim sistemi adı ile geçen uzaktan eğitim sisteminde kişinin tek yapması gereken interaktif araçlardan veya kitaplardan gereken dersleri takip ederek sınavlara girmektir. Bunun dışında açık öğretim sisteminde sürekli olarak yüz yüze eğitim yoktur. Ancak belirli zamanlarda kısa süreli olarak isteyen adaylara yüz yüze eğitim verilmektedir.

AÖF-Açık öğretim sistemi kullanılmaya başlandığı günden bu yana pek çok kişinin öğretim görmesine aracılık etmiş önemli bir sistemdir. Açık öğretim sistemine kayıt olmak isteyen adayların üniversite sınavlarına girerek açık öğretim bölümlerinden istedikleri bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Onun dışında sınavsız bir şekilde açık öğretime kayıt olmak mümkün değildir. Sınavda başarı sağlayan adayların açık öğretimi kaydı yapılır. Ve öğrenciye bölümünün kitapları, ders cd vb. ders materyalleri verilir. Geriye kalan tek şey öğrencinin bu ders materyallerini kullanarak derslerini takip etmesi ve sınavlara girmesidir.

AÖF-Açık öğretim sistemi içerisinde de sınav sistemi vize ve final olarak iki aşamadan oluşmaktadır. Öğrenciler bir dönem içerisinde iki kez sınava girerek gerekli notları almaya çalışırlar. Ancak geçerli notları aldıkları takdirde bahsi geçen dersi vermiş sayılırlar. 2013 yılı bahar dönemi açık öğretim sınavlarının vize dönemi sınavları 4 ve 5 Mayıs 2013 tarihlerinde ilgili sınav merkezlerinde yapılacaktır. Final dönemi sınavları ise 1 ve 2 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacaktır.

AÖF-Açık öğretim sistemi ile örgün öğretim sistemi arasında ki tek fark verilen öğrenimin farklı şekillerde yapılmasıdır. Onun dışında iki sistemin öğrenim süresi sonunda öğrencilerine verdikleri diploma aynıdır. Ancak bir sistem bu öğrenimi uzaktan eğitim yoluyla yaparken diğeri yüz yüze eğitim ile yapmaktadır.

Bulundukları yerde öğrenim görerek diploma sahibi olmak isteyen herkes için açık öğretim sistemi oldukça önemli ve avantajlı bir sistemdir. Her yıl binlerce öğrenci mezun eden açık öğretim sistemi için yine her yıl binlerce öğrenci başvuruda bulunmaktadır.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.