AÖF Bütünleme Sonuçları Açıklanıyor - Tıkla öğren

AÖF Bütünleme Sonuçları Açıklanıyor - Tıkla öğren
AÖF Bütünleme Sonuçları Açıklanıyor - Tıkla öğren

Herhangi bir yıllık programda okuyan, geçerli döneme ait ders notlarına ve sınav sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler. Dönemlik-kredili programlarda okuyan öğrenciler AÖF web sitesinden hizmet alamazlar.

PUANINIZI NASIL HESAPLARSINIZ

Açık Öğretim Fakültesi'nde puanlama sistemi ise şöyle;

AÖF Sınav sonuçları yüz (100) tam puan üzerinden değerlendiriliyor.

Açık Öğretim Fakültesi'nde AÖF'te geçme notu 50'dir. Yani genelde 30 sorunun sorulduğu AÖF sınavlarında her soru hemen hemen 3.33 puandır. Bu durumda 15 soruyu doğru olarak yanıtlayan öğrenciler 50 puan alırlar. AÖF sınavlarında yanlışlar doğruyu etkilemez. Uzmanlar sınavlarda adayların soruları boş bırakmamalarının gerektiğinin altını çiziyorlar.

AÖF sistemi'nde  dersten geçmek için ara sınav (vize) ve final (yıl sonu) veya bütünleme snavının ortalamasının 50 olması gerekiyor.

Vize de alınan puanın % 30’u ile final sınavında alınan veya eylül ayında yapılan bütünleme sınavı notunun % 70’i toplanarak bulunur.

Daha iyi anlaşılması için puanlama sistemi aşağıda açıklanmıştır. Ayrıca bütünleme sınavı final sınavının yerine geçmektedir.

Örnek.1

Ara Sınavda Alınan Puan: 30

Final Sınavında Alınan Puan: 67

Ara sınavda alınan 30 puanın 0'u 9 puan yapar.

Final sınavında alınan 67 puanın p'i 46.9 puan yapar.

Böylece 9+46,9= 55,9 yapar ve 56 ortalama ile o dersi geçersiniz.

Aöf final sınav sonuçlarının bu hafta açıklanmasını bekliyoruz.

AÖF SINAV SONUÇLARI TIKLAYIN ÖĞRENİN

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum