Aöf Ders Seçme Ekleme Silme Kredili Sistem 2012 2013 Nasıl Yapılır

Aöf Ders Seçme Ekleme Silme Kredili Sistem 2012 2013 Nasıl Yapılır

Aöf Ders ekleme silme 2012 2013 Kredili Sistem,aöf ders seçme nasıl yapılır,açıköğretim güz sonbahar dönemi ders seçimi hakkında detaylı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Aöf Ders Ekle Sil

Açıköğretim Fakültesinde tüm bölümlerin kredili sisteme geçişi ile birlikte en çok sorulan sorulardan biri aöf ders seçimi nasıl yapılır. 

Soru 1: Kredili Sistemde en fazla kaç  kredi ders alabilirim?

Cevap 1: Kredili sistemde en fazla 45 kredi ders alabilirsiniz.

Soru 2: Bir dönemde almamız gereken kredi nedir?

Cevap 2: Ders listesinde her döneme 30 kredi ders düşmektedir.

Soru 3: Yeni sistemde üstten ders alabilir miyim?

Cevap 3: Evet üstten ders alabilirsiniz.

Soru 4: Aöf’ye yeni kayıt oldum, üstten ders alabilir miyim?

Cevap 4:Yeni kayıt olanlar üstten ders alamazlar.

Soru 5: Ders ekle sil nasıl olacak kısaca anlatır mısınız?

Cevap 5: Öncelikle kayıt yenileme başladığında sistem bulunduğunuz döneme ait almanız gereken dersleri ve alttan olan dersleri sizin otomatik olarak seçecektir.Fakülte tarafından atanan dersleri silebilirsiniz.Ya da üstten ders alarak toplam kredinizi 45 krediye tamamlayabilirsiniz.

Soru 6: Üstten ders alarak açıköğretim bölümlerini erken bitirebilir miyiz?

Cevap 6: Evet üstten ders alarak erken bitirme olanağınız mevcuttur.

Soru 7: Alttan dersi olanlar ders seçebilir mi?

Cevap 7: Aöf 4 yıllık lisans bölümlerinde güz ve ilkbahar dönemleri olmak üzere 8 yarıyıl vardır.Buna göre 1.yarıyıldan ders kalanlar 5. ve 7. yarıyıldan, 2.yarıyıldan dersi kalanlar 6. ve 8. yarıyıldan,3.yarıyıldan dersi kalanlar 7. yarıyıldan ve 4.yarıyıldan dersi kalanlar 8. yarıyıldan ders alamazlar.

Soru 8: Ortalamam düşük ders seçebilir miyim?

Cevap 8: Kredili sisteme göre genel ortalaması 2,00′ ın altına düşen öğrencilere ortalama uyarısı yapılır.Buna göre öğrencilerin bir sonraki dönem genel ortalaması 2,00′ın üstünde olmalıdır.Öğrenci ard arda iki dönem 2,00′ın altında genel ortalamaya sahip ise bir sonraki dönem CC notunun altındaki bütün dersleri tekrar alacaktır.

Soru 9: Kredili sistemdeki harflerin not katsayıları nelerdir?

Cevap 9:

Harf Notu      Katsayısı
AA                    4.0
AB                    3.7
BA                    3.3
BB                    3.0
BC                    2.7
CB                    2.3
CC                    2.0
CD                    1.7
DC                    1.3
DD                    1.0
FF                     0.0

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum