AÖF Öğrencileri Bütünleme İstiyor

AÖF Öğrencileri Bütünleme İstiyor
Türk Büro-Sen Bursa Şubesi üyeleri, Açık Öğretim Fakültesi'nin bütünleme sınavlarını kaldırmasına tepki gösterdi.

Öğrencilerle birlikte Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin önünde basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, AÖF'nin 2 yıl önce öğretim ve sınav yönetmeliğini değiştirerek kredili sisteme geçtiğini ifade etti.

Bulut, şöyle konuştu: "Anadolu Üniversitesi, YÖK'ün bütün üniversitelerde bütünleme sınavı açılması yönündeki kararına rağmen bütünleme sınavını kaldırmıştır. AÖF öğrencileri, sınav hakkından yoksun, dönem uzatmak zorunda bırakılmakta, zaman ve maddi kayıplara uğramaktadır. Söz konusu üniversite, öğrencilerin muaf olduğu derslerden tekrar sorumlu olması gibi mantıki ve hukuki gerekçelerden uzak bir uygulamayı yönetmelik çıkararak yürürlüğe koymuştur. Hem okuyup hem de çalışan kesimden kamuda istihdam edilmekte olan binlerce memur, Anadolu Üniversitesi'nin uygulamalarıyla mağdur edilmiştir. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Yaptığınız yanlıştan bir an önce dönünüz."

AÖF öğrencileri adına konuşan Gökhan Aydoğdu ise uygulamanın AÖF öğrencilerini cezalandırdığını belirterek, "Diploma eş değerliliği hususunda ise ikinci sınıf mezunlar muamelesi yapılmaktadır. Rektör Davut Aydın, '3 ayda yapamadıklarını 15 günde mi yapacaklar?' diyerek bizleri aşağılamaktadır. Oysa kendisi de bilmektedir ki kayıt esnasında verilmesi gereken ders kitapları, AÖF bürolarına ya geç ya da eksik gelmektedir. Kitaplar sınavlara bir hafta kala bürolara geldiğinden sınavlara yeteri kadar hazırlanamamaktayız. Bu da bizim başarı oranlarımızı düşürmektedir. Bu manada üzerine düşen görevi tam anlamıyla yerine getirmeyen Rektör Aydın, kendi hatalarını öğrencilere ödetmemeli ve bütünleme hakkını öğrencilere iade etmelidir." diye konuştu.

Kaynak:Haber 7

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.