AÖF Öğrencileri için Dönem Bilgisi

AÖF Öğrencileri için Dönem Bilgisi
Türkiye'nin en büyük fakültesi Açıköğretim AÖF'de sistem nasıl işliyor? AÖF öğrencileri hangi maratonlardan geçiyor?

Önlisans Programlarında Dönem Bilgisi
 
Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan fakültelerin önlisans programı birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü yarıyıl olmak üzere dört yarıyıldan oluşmaktadır.
 
Birinci ve üçüncü yarıyıl dersleri güz döneminde; ikinci ve dördüncü yarıyıl dersleri bahar döneminde verilmektedir. Güz dönemi dersi bahar döneminde, bahar dönemi dersi güz döneminde alınamaz.
 
Bir öğretim yılı her biri en az 70 öğretim günü olmak üzere güz ve bahar dönemlerinden oluşur. Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda yaz dönemi ya da yaz okulu bulunmamaktadır.
 
Lisans Bölümlerinde Dönem Bilgisi
 
Merkezi açıköğretim sisteminde öğretim yapılan lisans bölümleri birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci yarıyıl olmak üzere sekiz yarıyıldan oluşmaktadır.
 
Birinci, üçüncü, beşinci, yedinci yarıyıl dersleri güz döneminde; ikinci, dördüncü, altıncı, sekizinci yarıyıl dersleri bahar döneminde verilmektedir. Güz dönemi dersi bahar döneminde, bahar dönemi dersi güz döneminde alınamaz.
 
Bir öğretim yılı her biri en az 70 öğretim günü olmak üzere güz ve bahar dönemlerinden oluşur. Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan program-larda yaz dönemi ya da yaz okulu bulunmamaktadır.

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.