AÖF soruları - Açıköğretim AÖF 16-17 Nisan 2016 sınav soruları ve cevapları burada!

AÖF soruları - Açıköğretim AÖF 16-17 Nisan 2016 sınav soruları ve cevapları burada!
AÖF soruları ve cevaplarını haberimizden görebilirsiniz. AÖF 16-17 Nisan 2016'da yapılan bahar dönemi ara sınavların soruları ne zaman açıklanacak?

 Öğrenciler hafta sonunda Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarına girdi. Binlerce öğrenci derslerden başarılı olmak için gayret gösterdi. Sizler için hazırladığımız bu haberden önceki dönemlerin sorularını görebilirsiniz. Ayrıca bahar dönemi ara sınavı sorularını açıklandığı anda haberimizden görebilirsiniz.

AÖF soruları için haberimizden faydalanabilirsiniz. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi ara sınavı hafta sonunda yapıldı. Öğrenciler 16-17 Nisan'da yapılan sınavların sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Anadolu Üniversitesi'nin sınav soruları açıklama sistemine giriş ekranını ve sınavlar ile ilgili detaylı bilgileri haberimizden inceleyebilirsiniz. AÖF bahar dönemi ara sınavlarının soruları açıklandığı anda haberimizden görebilirsiniz. AÖF geçmiş dönemlere ait soruları görmek için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. İşte 2016 AÖF sınav soruları cevapları ve detaylı açıklamalar.

AÖF soruları için tıklayınız

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yukarıda bahsedilen açıklamalardan pay biçilirse, AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihler konusunda da bu ertelemelerin etkili olacağı söylenebilir. Normal koşullarda sınavın gerçekleştirilmesinin en fazla 15 gün sonrasında açıklanan AÖF sınav sonuçlarının, bu dönem oluşan ertelemeler nedeniyle biraz daha geç bir tarihte açıklanması mümkün olabilir.

AÖF ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?

AÖF çıkmış sorular ve cevapları Anadolu üniversitesi tarafından her AÖF sınavı sonrasında resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. 2015-2016 Bahar dönemi ara sınavlar tarihlerinin açıklanmasından sonra AÖF öğrencileri sınavlara hazırlanmaya daha da hız verdiler. 16 - 17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek vize sınav hazırlıklarında aöf çıkmış sorular nasıl bulabilirim, aöf çıkmış sorular nerden bulabilirim ve aöf çıkmış sorular nasıl indirilir sorularının cevaplarını ajans haber olarak haberimizde bulabilirsiniz.

Açık Öğretim Fakültesi sınavları her yıl belli başlı tarihler arasında yapılır. Üniversitelerde yapılan eğitim ile birebir benzerlik gösteren bu açık öğretim fakültesi eğitimleri aynı gibidir. Açık Öğretim Fakültesi için de geçerli olan bazı hususlar vardır. Güz ve bahar dönemi olmak üzere tüm bir yıl ikiye ayrılır ve de bu dönemler içerisinde ikişer kez sınav yapılır. Buna benzeyen sebeplerden dolayı lisans eğitimi alamayan vatandaşlar bu açık öğretim fakültelerine eğilim göstermiştir. Açık Öğretim Fakülteleri bu bakımdan çeşitli fakültelerde eğitim vermektedir. Üniversitelerde gerçekleşen ilk sınava vize son sınava da final denilir. Bahar dönemi içinde vizeler henüz daha yeni yapılacaktır. Açık Öğretim Sınavlarında da bu durum aynı şekilde geçerlidir. Vizelerde ve finallerde açık öğretim fakülteleri için çıkmış soruları çözmek önemlidir. Çünkü sınavda geçen yıl ne çıkmış ne sorulmuş hangi konuların üzerinde durulmuş bunlar önemli noktalardır. Sizler de bu noktalara dikkat etmek için AÖF Çıkmış Soruları çözünüz. Kırtasiyelere giderek bu kitabı bulmanız oldukça güç olabilir. Bunun yanında birde buna para vermek istemeyebilirsiniz. Bunun gibi çeşitli nedenlerden dolayı sizler internet sistemini tercih edebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesi ile beraber artık her türlü alanda ki bilgilerinizi internet üzerinden ulaşmanız mümkün olacaktır. Sizlerde AÖF Çıkmış Soruları internet aracılığı ile halledebilirsiniz. Böylece çıkmış soruları çözerek sorulacak sınavlara hazırlık yapabilir, vizelere bu şekilde kolayca çalışabilirsiniz.

3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek ancak yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerin sınavda boş soru bırakmamaları yararlı olacaktır.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

SINAV GEÇME NOTLARI

Harf Notu - Katsayısı
AA 4,00
AB 3,70
BA 3,30
BB 3,00
BC 2,70
CB 2,30
CC 2,00
CD 1,70
DC 1,30
DD 1,00
FF 0,00

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.

Bu koşulu yerine getiremeyen öğrenciler, kayıt yenilettiği dönemde, son iki dönemdeki CC'nin altında not aldığı dersleri ilgili dönemde tekrar etmek suretiyle genel not ortalamasını en az 2.00'ye yükseltmek zorundadır. Ders tekrarına kalan bir öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2.00 genel not ortalamasını sağlaması halinde ders tekrarı yapmayacaktır. Ancak, bir dersten FF, DZ ve YZ notu alan bir öğrenci bu dersleri, derslerin verildiği dönemde tekrar almak zorundadır. Ders tekrarına kalan öğrenci kayıt yenileme döneminde ders ekle-sil işlemi sırasında, CC'nin altında not aldığı dersleri almak zorunda olduğundan bu dersleri eksiltmesi mümkün değildir.

AÖF sınavlarında soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Boş soru bırakmayın! AÖF sınav cevapları değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir.

AÖF soruları ve cevaplarını haberimizden görebilirsiniz. AÖF 16-17 Nisan 2016'da yapılan bahar dönemi ara sınavların soruları ne zaman açıklanacak? Öğrenciler hafta sonunda Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarına girdi. Binlerce öğrenci derslerden başarılı olmak için gayret gösterdi. Sizler için hazırladığımız bu haberden önceki dönemlerin sorularını görebilirsiniz. Ayrıca bahar dönemi ara sınavı sorularını açıklandığı anda haberimizden görebilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.