AÖF Tek Ders Sınavında Not Hesaplama Nasıl Yapılır?

AÖF Tek Ders Sınavında Not Hesaplama Nasıl Yapılır?
2014-2015 Öğretim Yılında Tek Dersten kalanlar için son bir şans olan Sınav 27 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Peki,AÖF Tek Ders Sınav Notları Nasıl Hesaplanıyor,Sonuçlar Ne Zaman Açıklanır? İşte merak edilenler ve detayları;

Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelere Kayıtlı Öğrenciler İçin Tek Ders Sınav Duyurusunda (5 ve 6. maddeler) Geçen İfadeler:

Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı, 2014-2015 öğretim yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini verdiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere tek ders sınavı yapılacaktır. Tek ders sınavı aşağıda belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

1. Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve tek dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilirler.

2. Öğrencinin sınava gireceği tek derse 2014-2015 öğretim yılı güz veya bahar döneminde kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

3. Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmez.

4. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınav hakkı verilmez.

5. Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.

6. Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme sonunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

7. Her ne sebeple olursa olsun tek ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders sınavına girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.

8. Tek ders sınavı, 27 Haziran 2015 tarihinde saat 14:00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Samsun, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve yurtdışı programlarına kayıtlı öğrenciler için Almanya/Köln, Azerbaycan/Bakü’de gerçekleştirilecektir (Köln ve Bakü’de yapılacak sınavlar ile ilgili ayrıca duyuru yapılacaktır).

9. 27 Haziran 2015 Pazar günü tek ders sınavının yapılacağı illerde ve KKTC/Lefkoşa’da bulunan AÖF büroları 10:00 – 15:00 saatleri arasında açık olacaktır.

10. Tek ders sınavına girecek öğrencilerin sistemimizde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrencilerimiz tek ders sınavına gireceği sınav ilini, bildirilen tarihlerde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile (http://aof.anadolu.edu.tr/) adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu” linkinden sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 4441026 nolu Öğrenci Etkileşim Merkezi’ni arayarak değiştirebilirler (29 Haziran Cumartesi ve 30 Haziran Pazar günleri AÖF Büroları ve Öğrenci Etkileşim Merkezi hizmet vermemektedir). Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadırlar.

11. Tek ders sınavı için sınava giriş belgeleri 20 Haziran 2015 tarihinden itibaren (http://aof.anadolu.edu.tr/) adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu” linkinden ve AÖF bürolarından alınabilecektir.

Kredi miktarı farklı olan 2 ders üzerinden anlatalım. Siz bunu hesaplamayı tüm dersleriniz için uygulayabilirsiniz.

Örnek Not Hesaplaması;

OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I ( 7 Kredi )
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I ( 3 kredi )

Hesaplamaya başlamadan önce şunu hatırlatmakta fayda görüyorum ingilizce dersi hariç tüm dersler için ara sınav notunun %30 u ile Final in %70 i alınarak toplanır ve böylelikle dersin ders geçme notu ortaya çıkmış olur. Ayrıca aşağıdaki tablolarında bilmenizde fayda var.

Not Aralığı Harf Notu Not Değeri

84 - 100 AA 4,00
77 - 83 AB 3,70
71 - 76 BA 3,30
66 - 70 BB 3,00
61 - 65 BC 2,70
56 - 60 CB 2,30
50 - 55 CC 2,00
46 - 49 CD 1,70
40 - 45 DC 1,30
33 - 39 DD 1,00
0 - 32 FF 0,00

Aöf Kredili Sistemdeki Bölümlerin Not Hesaplaması:

OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I ( 7 Kredi )
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I ( 3 kredi )

Öncelikle hesaplamamıza 7 kredilik OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I dersi ile başlayalım. Bu dersin Ara sınavında 58 ve Dönem Sonu Sınavında 35 almış olalım.

* Dersin geçme notu: 68 x 0,3 + 35 x 0,7 = 44,9 ( Buradaki 0,3 % 30 u, 0,7 ise %70 i hesaplamaktadır. )

* Dersimizin mutlak sistemdeki notu 44,9 dur ve buna karşılık DC harf notuna karşılık gelir.

* (Yukarıdaki tablodan baktık.) DC harf notunun değeri ise 1,30dur.

* Dersimiz kredisi harf notu değerimiz ile çarpılır. ( 7 kredi ) 7 x 1,30 = 9,1

* 7 kredilik OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I dersinin etkisini 9,1 olarak hesapladık. OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I dersi için hesaplamalar sona erdi.

Şimdi de 3 kredilik TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I dersini ele alalım. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I arasınav notu 75, Dönem Sonu notumuz 65 olsun.

* Dersin ortalaması: 75 x 0,3 + 65 x 0,7 = 68 ( Buradaki 0,3 % 30 u, 0,7 ise %70 i hesaplamaktadır. )

* Dersimizin mutlak sistemdeki notu 68 dir ve buna karşılık (Yukarıdaki tablodan baktık.) BB harf notu gelir. BB harf notunun değeri ise 3,0dır.

* Dersimiz kredisi harf notu değerimiz ile çarpılır. ( 3 kredi ) 3 x 3,0 = 9,0

* 3 kredilik TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I dersinin etkisini 9,0 olarak hesapladık. Görüldüğü gibi TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I dersinin notu daha yüksek olmasına rağmen etkisi OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I dersine göre daha azdır.

Dönem Sonu Not Ortalaması: Bu dönemde sadece 2 ders aldığınızı düşünerek (OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I ve TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I ) hesap yapmıştık. Bu iki dersin toplam kredisi 7+3 = 10 dur. Toplam değeri ise 9,1 + 9,0 = 18.1 dir. Bu toplam değer, toplam krediye bölünerek not ortalamamız bulunur. 18.1/10 = 1,8 olarak bulunur.

Dersten Geçme - Kalma ve Şartlı / Koşullu geçme ile Sınıf Geçme Sistemi Nasıldır ?

* Öncelikle tekrar edeyim yukarıda sadece 2 ders aldığımızı varsayarak 2 ders için hesaplama yaptık. Siz kaç dersiniz varsa hepsini hesaba dahil etmelisiniz.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi geçmiş, 2.00 ve altında ise bu dersten kalmışsınız demektir.( Genel not ortalamasını yukarıda yaptığımız hesapla kendinize uygulayabilirsiniz.)

Sınıf Geçme: Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0 ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

Bizim örneğimizde OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I DC ( Şartlı geçer ) TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I BB dir. Genel ortalamamız 2.00 ın altında olduğundan üst dönemden ders alamıyoruz ve OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I dersinden de kalmış sayılıyoruz.

Bir hatırlatma daha güz döneminde kaldığınız bir dersi ancak bir sonraki güz döneminde alabilirsiniz. Bahar döneminde kaldığınız bir dersi ancak bir sonraki bahar döneminde alabilirsiniz..

AÖF Dönemlik Kredili Sistem Bütünleme Sınavı Esasları

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.