Arabanın yavaşlamasını sağlayan etken ne olabilir, gemilerin uç kısımlarının sivri yapılmasının nedeni su direnci ve hava diren

Arabanın yavaşlamasını sağlayan etken ne olabilir, gemilerin uç kısımlarının sivri yapılmasının nedeni su direnci ve hava diren
Arabanın yavaşlamasını sağlayan etken ne olabilir, gemilerin uç kısımlarının sivri yapılmasının nedeni su direnci ve hava direnciyle ilgili olabilir mi konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Oyuncak arabanızı halı üzerinde ileri doğru hareket ettirirseniz araba bir süre gittikten sonra yavaşlayarak durur. Arabanın yavaşlamasını sağlayan etken ne olabilir? Gemilerin uç kısımlarının sivri yapılmasının nedeni su direnci ve hava direnciyle ilgili olabilir mi? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Oyuncak arabayı halı üzerinde ileri doğru hareket ettirirken yavaşlamasının nedeni sürtünme türleri, özellikle de tekerlekler ve akslar arasındaki sürtünme ile hava direncidir. Gemilerin sivri uçlu yapıları, su ve hava direncini azaltarak daha verimli ilerlemeyi sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Hem oyuncak arabaların durmasındaki sürtünme hem de gemilerin tasarımındaki sivri yapı, çevresel direnci minimize ederek hareketi kolaylaştırmayı hedefler.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.