Araç tekerleklerinin somunlarını sökmek için bijon anahtarı kullanılır, otobüs, kamyon gibi taşıtlarda büyük boy; otomobil gibi

Araç tekerleklerinin somunlarını sökmek için bijon anahtarı kullanılır, otobüs, kamyon gibi taşıtlarda büyük boy; otomobil gibi
Araç tekerleklerinin somunlarını sökmek için bijon anahtarı kullanılır. Otobüs, kamyon gibi taşıtlarda büyük boy; otomobil gibi araçlarda küçük boy bijon anahtarı kullanılmasının sebebi nedir?

Soru : Araç tekerleklerinin somunlarını sökmek için bijon anahtarı kullanılır. Otobüs, kamyon gibi taşıtlarda büyük boy; otomobil gibi araçlarda küçük boy bijon anahtarı kullanılmasının sebebi nedir?

Ödev cevabı kısaca : Araç tekerleklerinin somunlarını sökmek için kullanılan bijon anahtarları, aracın türüne bağlı olarak farklı boyutlarda olabilir. Otobüsler ve kamyonlar gibi büyük araçlarda genellikle daha büyük boy bijon anahtarları tercih edilir. Bu tercihin nedenleri arasında daha büyük tork ihtiyacı, genellikle daha büyük tekerlek boyutları ve aracın ağırlığı bulunmaktadır. Küçük araçlarda ise, otomobiller gibi, daha küçük boy bijon anahtarları kullanılır çünkü bu araçlar genellikle daha hafif ve daha küçük tekerlek boyutlarına sahiptir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.