A’râf suresi, 157. ayetten yararlanarak Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.), peygamberliği süresince yaptıkları

A’râf suresi, 157. ayetten yararlanarak Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.), peygamberliği süresince yaptıkları
A’râf suresi, 157. ayetten yararlanarak Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.), peygamberliği süresince yaptıklarını örnekteki gibi sıralayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sıra Sizde

"Onlar, ellerindeki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları o elçiye, o ümmî peygambere uyarlar. Peygamber onlara iyiliği emreder ve onları kötülükten meneder; yine onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar. Ağırlıklarını kaldırır, üzerlerindeki zincirleri çözer. O peygambere inanan, onu koruyup destekleyen, ona yardım eden ve onunla birlikte gönderilen nura uyanlar, işte bunlardır kurtuluşa erenler." (A’râf suresi, 157. ayet.)

Okuduğunuz ayetten yararlanarak Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.), peygamberliği süresince yaptıklarını örnekteki gibi sıralayınız.

  • Peygamberimiz (s.a.v.) insanlara iyiliği emretti.
  • Peygamberimiz (s.a.v.) kötülükten men etti.
  • Peygamberimiz (s.a.v.) temiz şeyleri helal, pis şeyleri haram kıldı.
  • Peygamberimiz (s.a.v.) insan haklarını savunup onlar üzerindeki zincirleri kırmıştır.

2
0
2
0
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.