A’râf suresi, 2. ayete göre Kur’an niçin indirilmiştir

A’râf suresi, 2. ayete göre Kur’an niçin indirilmiştir
“Bu, sana, kendisiyle (insanları) uyarman için ve müminlere öğüt olarak indirilmiş bir kitaptır…” A’râf suresi, 2. ayet. yukarıdaki ayete göre Kur’an niçin indirilmiştir

Kısaca;
İnsan, Yaratıcı’nın nasıl bir varlık olduğunu, ona karşı ne gibi görevleri bulunduğunu bilemez. Kur’an, insana Yüce Allah’ı (c.c.) tanıtır; ona nasıl ve niçin ibadet edilmesi gerektiğini öğretir. Dinimizin inanç ve ibadet esaslarını bildirir.

Detay;
Yukarıdaki ayete göre Kuranı Kerim, insanları kötülüklerden sakındırmak ve emir ve yasakları bildirmek için gönderilmiştir. Müslümanlar hayatlarını Kurana göre şekillendirdikçe huzurlu bir toplum ortaya çıkmıştır.

“Kitap”tan maksat Kur’an-ı Kerîm’dir. Âyette Kur’an’ın Hz. Peygamber’e Allah tarafından indirilmiş bir kitap olduğu belirtildikten hemen sonra “Ondan dolayı içinde bir sıkıntı olmasın” buyurulmasından anlaşılıyor ki Hz. Peygamber, müşriklerin kendisini yalancılıkla suçlayacaklarından, hatta kötülük edeceklerinden kaygılandığı veya inanmayacaklarını, olumlu bir tepkide bulunmayacaklarını düşündüğü için onlara tebliğde bulunmaktan çekiniyor ve üzülüyordu (Şevkânî, II, 215). Buna rağmen, insanlar iman etseler de etmeseler de Kur’an inkârcıları ikaz etmek, müminlere de kendi rehberliğini hatırlatmak üzere indirildiği için Resûlullah’ın tebliğ işlevini her durumda yerine getirmesi gerekiyordu.

249
35
253
8
11
71
75
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.