Aralık 2016 Ehliyet Sınavı ne zaman

Aralık 2016 Ehliyet Sınavı ne zaman
Ehliyet sınavı tarihleri? Ehliyet sınavı kaç gün kaldı? Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? 2016 Ehliyet sınavı tarihleri haberimizin detayında...

2016 yılının son Ehliyet Sınavı 10 Aralık 2016 Cumartesi günü yapılacaktır. Direksiyon sınavı için Ana Sınav 7-8 Ocak 2017’de; Ara sınav 28-29 Ocak 2017’de yapılacaktır.

Sınava kaç gün kaldığını aşağıdan online olarak takip edebilirsiniz.

2017 yılının Ehliyet Sınavı tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimde 2017 yılında 5 adet sınav yapılacaktır. 2017 Ehliyet Sınav Takvimine buradan ulaşabilirsiniz. Bu tarihlerde sınavlar uygulamakta ve adayın sınavlarda başarılı olması durumunda ehliyet almaya hak kazandığı bir sınavdır. Ehliyeti almak isteyenlerin belli bir masrafları vardır. Yazılı sınav ücreti, direksiyon sınav ücreti, Sürücü Belgesi kart ücreti, Şoförler Odası Sürücü Belgesi Dosyası, dahil olduğunu ehliyet sınıfının (A1, A2, F, H, B, D, E, G) harç tutarıdır.

Ehliyet sınavında ki sorular çalışan adayların rahatlıkla yapabileceği sorulardır. Bu sorular 4 alana bölünmüştür ve toplamda 50 soru vardır. Bu alanlar:

  • İlk yardım (12 soru bulunmaktadır)
  • Motor (9 soru bulunmaktadır)
  • Trafik (23 soru bulunmaktadır)
  • Trafik Adabı (6 soru bulunmaktadır)

Bu soruları çözmek için 60 dakika yani 1 saat süreniz bulunmaktadır. Ehliyet sınavı sorularından adayın 50 sorudan 35 doğru yapması gerekir. Bir diğer açıdan bakacak olursak adayın 70 puan alması gerekmektedir. Eskiden sınavda 3 alan bulunmakta bu 3 alandan ayrı ayrı 70 puan alması gerekirken şimdi 4 alan bulunmakta ve toplamda 70 puan almak yazılı sınavı geçmek için yeterli bulunmaktadır. Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanması 10 günü bulmaktadır. 

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.