Araştırmalarımda elde ettiğim bilgileri birbiriyle karşılaştırmalıyım

Araştırmalarımda elde ettiğim bilgileri birbiriyle karşılaştırmalıyım
Araştırmalarımda elde ettiğim bilgileri birbiriyle karşılaştırmalıyım neden bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Araştırma yapmanın prensipleri bulunmaktadır. Bilim araştırma yöntemleri ve rapor ya da makale hazırlama şekilleri literatüre uygun olmalı ve belli aşamalardan geçmelidir. Bu nedenle araştırmalarda elde edilen bilgilerin birbiriyle karşılaştırılması gerekmektedir.

Araştırmalarımda elde ettiğim bilgileri birbiriyle karşılaştırmalıyım çünkü bilimsel bilginin tutarlı olması ve düzenli olması gerekir. Birbiriyle çelişen bilgilerin aynı araştırma içinde bulunması çalışmanın itibarını bozar. Bu da araştırmanın değersiz olmasına neden olur. Bilimsel bir araştırmada önemli olan tutarlılıktır. Tutarsız bilgiler bilimin konusu olamaz. Deneylerin başarısız olması ile tutarsız bilgiler karıştırılmamalıdır. Bilimsel bilginin bir yazılış ve sunuş kuralı vardır. Ona bağlı kalmak gerekir.

  • Bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek.
  • Elde edilen bilgilerin zamanla doğruluğu değişebilir. Önceden dünya düz olarak biliniyordu.
  • Elde edilen bilgi kaynağı kasıtlı olarak veya önyargılı yanlış bilgi vermiş olabilir. Örneğin internet siteleri…
  • Bilginin güvenirliliğini arttırmak.

348
96
66
10
287
43
520
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.