Arif Nihat ASYA Naat şiirinde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi özelliklerinden söz edilmiştir

Arif Nihat ASYA Naat şiirinde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi özelliklerinden söz edilmiştir
Arif Nihat ASYA Naat şiirinde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi özelliklerinden söz edilmiştir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : NAAT
...
Şimdi seni ananlar,
Anıyor ağlar gibi...
Ey yetimler yetimi,
Ey garipler garibi!
Düşkünlerin kanadıydın
Yoksulların sahibi…
Nerde kaldın ey Resul,
Nerde kaldın ey Nebi!
Arif Nihat ASYA
(Dualar ve Âminler, s. 64.)
Yukarıdaki dizelerde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi özelliklerinden söz edilmiştir? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

Ödev cevabı kısaca : Arif Nihat Asya'nın bu dizelerinde Hz. Muhammed'in (s.a.v.) özelliklerinden bazılarına vurgu yapılmıştır. Dizelerde geçen ifadeler, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) yetimlerin yetimi olduğu, gariplerin garibi olduğu, düşkünlerin kanadı ve yoksulların sahibi olduğu özelliklerine atıfta bulunuyor. Aynı zamanda dizelerde Hz. Muhammed'in özlemi ve onun insanlar tarafından anıldığına dair bir ifade bulunuyor. Bu dize Hz. Muhammed'in (s.a.v.) insanlar arasındaki yüce değerini ve ona olan sevgi ve özlemi vurgulamaktadır. Arkadaşlarınızla bu dizeyi okuyarak ve analiz ederek, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) örnekliği ve insanlar üzerindeki etkisi hakkında konuşabilirsiniz.

1
0
70
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.