Arkadaşımızın yapacağı bir kötülüğe engel olmak da ona yardım etmektir

Arkadaşımızın yapacağı bir kötülüğe engel olmak da ona yardım etmektir
Arkadaşımızın yapacağı bir kötülüğe engel olmak da ona yardım etmektir, niçin bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:

“Zalim de olsa mazlum da olsa kardeşine yardım et.” Bunun üzerine birisi, “Ey Allah’ın Resulü! Eğer mazlumsa yardım ederim. Ama zalimse ona nasıl yardım edeceğim?” dedi. Hz. Peygamber buyurdu ki: “Onu zulümden uzaklaştırırsın veya onun zulmüne engel olursun. İşte bu ona yapacağın yardımdır.” (Buhârî, İkrah, 7.)

Arkadaşımızın yapacak bir kötülüğe engel olmak ona en büyük yardımı yapmış oluruz. Çünkü arkadaşımın yaptığı (yapacağı) bir kötülük günah olacağından onu günahtan uzak tutacağım için bunun için ve gelecek hayatı için çok önemlidir. Bir örnek verecek olursak, arkadaşım zararlı alışkanlıkları var (alkol kullamıyor). Ben arkadaşımı bu zararlı alışkanlığından vazgeçirirsem ona en büyük iyiliği yapmış olurum.

80
12
37
3
3
2
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.