Arkadaşlık ile ilgili kompozisyon

Arkadaşlık ile ilgili kompozisyon
Arkadaşa, dosta yakışır davranış, arkadaş olma durumu. Arkadaşlık ile ilgili kompozisyonlar kısa ve uzun, arkadaşlık hakkında kompozisyon örnekleri hakkında bilgiler vereceğiz.

1. Örnek

Gerçek bir arkadaş, bizi olduğumuz gibi kabul eden ve bizimle birlikte büyüyen biridir. Arkadaşlık, samimiyet ve dürüstlük üzerine kurulu olmalıdır. Bir arkadaş, zor durumda olduğumuzda yanımızda olan, bizi cesaretlendiren ve destekleyen biridir. Aynı şekilde, sevinçli anlarımızda da bizi kutlayan ve yanımızda olan bir dosttur.

Arkadaşlık, insan hayatının değerli bir ilişkisidir. Gerçek bir arkadaş, güven, destek ve anlayışla birlikte olur. Arkadaşlık, paylaşım ve samimiyet üzerine kuruludur. Arkadaşlarımızla keyifli anılar biriktirir, zorlukları birlikte aşarız. Arkadaşlık, sosyal ve duygusal gelişimimize katkı sağlar. Arkadaşlarımızın yanında kendimizi iyi hisseder ve hayatta birlikte büyürüz.

Sonuç olarak, gerçek bir arkadaşlık değerlidir ve hayatımızı zenginleştirir. İyi bir arkadaş, bizi anlar, destekler ve kabul eder. Arkadaşlığın temelinde güven, paylaşım ve anlayış vardır. Arkadaşlarımızla birlikte güzel anılar biriktiririz ve hayatımızın her aşamasında birlikte büyürüz. Arkadaşlığın gücüyle, hayatta her türlü zorluğun üstesinden gelebilir ve mutlu anlarımızı paylaşabiliriz.

2. Örnek

Arkadaşlığın tek bir tanımı yoktur. Arkadaşlık dostluk, arkadaşlık kardeşlik, arkadaşlık bir elmanın iki yarısı olmak demektir. İnsanoğlu hayatı boyunca birçok zorluk atlatır. İnsanın her günü günlük güneşlik değildir. Yaşadığımız şu koskoca ömürde bazen mutlu bazen mutsuz günlerimiz olur.

Her insan zor gününde omzunda ağlayabileceği, elinden tutabileceği bir dosta ihtiyaç duyar. Çünkü kişiyi en iyi anlayan insan dostudur. Sığınabileceği bir dostu olmayanlar bunun eksikliğini fazlasıyla hisseder. Önemli olan gerçek anlamda bir dosta sahip olabilmektir. Gerçek dost sadece iyi günde değil, zor günde de sizin yanınızda olur. Sadece sizinle birlikte gülmez aynı zamanda sizinle birlikte ağlar da.

Gerçek dostluk bir insanla saatlerce birlikte oturmak, konuşmak ve vakit geçirmek değildir. Gerçek dost sizin zor durumda olduğunuzu hissedip siz çağırmadan yardımınıza koşandır. En zor anınızda yanınıza koşacak bir dostunuz varsa şanslı insanlardan birisiniz demektir. Günümüz dünyasında insanların birbirinden uzaklaştığı şu günlerde gerçek bir dost bulabilmek de oldukça zordur. Eğer elinizi uzattığınızda tutacak bir el varsa o ele sımsıkı sarılın ve hiç bırakmayın onu.

3. Örnek

"İnsanın hayatında en önemli kazanımlarından biri iyi bir arkadaş edinmektir. İnsanın zor zamanında sırtını yaslayabileceği bir arkadaşının olması paha biçilemez bir şeydir.

İnsan hayat boyu acı tatlı günlerden geçer. İyi gününde iyilikleri birileriyle paylaşmak, kötü gününde ise zorluklarla savaşmak için bir dayanak ister. İşte bu ikisini de iyi bir arkadaşla yapabilir. Bunun için öncelikle arkadaş seçimine çok önem vermek gerekir. Atalarımız, "bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" demiştir. Bunun için biz de bizimle aynı duygu ve düşünceleri paylaşan kişileri arkadaş olarak seçmeliyiz. Sonrasında ise arkadaşımızla karşılıklı sevgi ve güven üstüne kurulu bir ilişki içinde olmalıyız. Zor anımızda ondan yardım beklediğimiz gibi biz de onun her sıkıntısında yardımına koşmalıyız. İyi dost kötü günde belli olur.

Kısacası arkadaşlık kavramına önem vermeli, iyi bir arkadaş bulduysak onun kıymetini bilmeliyiz."

3735
1455
3284
684
627
1423
3160
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum