Artezyen nedir, ne işe yarar, artezyen kaynakların özellikleri nelerdir

Artezyen nedir, ne işe yarar, artezyen kaynakların özellikleri nelerdir
Artezyen nedir, ne işe yarar, artezyen kaynakların özellikleri nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Artezyen nedir, ne işe yarar, artezyen kaynakların özellikleri nelerdir?

Ödev cevabı kısaca : Artezyen su, yer altındaki su tabakalarının basınçla yüzeye doğru yükselerek oluşturduğu suları ifade eder. Bu tür sular, özellikle kuyular aracılığıyla çıkarılır ve temiz, sürekli ve basınçlı su kaynaklarıdır. Tarım sulaması, içme suyu temini ve endüstriyel kullanım gibi alanlarda kullanılırlar.

Artezyen kaynaklar yerin altında bulunan su kaynaklarıdır. Yüzey suları geçirimsiz tabakalar arasında bulunur ve geçirimli tabakada birikir. İşte burada bulunan suya farklı yöntemlerle sondaj atılmak suretiyle suyun yüzeye çıkarılması ile meydana gelen kaynaklara artezyen kaynak denir. Artezyen kaynaklardan elde edilen sular çoğunlukla tarımda kullanılır. Tarımsal sulama artezyen kaynaklardan elde edilen sularla yapılır. Bu sebeple artezyen kaynaklar tarımsal üretimde çok önemli bir yere sahip bulunmaktadır.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.