Artı ürünün insan yaşantısına etkileri nelerdir

Artı ürünün insan yaşantısına etkileri nelerdir
Artı ürünün insan yaşantısına etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Artı ürünler, bir toplumun ekonomik ve teknolojik gelişimine büyük katkılar sağlayan önemli faktörlerdir. Bu ürünler, ticaretin artmasını, iş gücünün gelişimini ve yeni teknolojilerin keşfini teşvik edebilir. Ayrıca artı ürünler, bir ekonominin büyümesine ve refahın artmasına yardımcı olabilir. Bununla birlikte, artı ürünlerin sürdürülebilirliği önemlidir, çünkü aşırı kullanıldığında doğal kaynaklara zarar verebilirler. Dolayısıyla, artı ürünlerin dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Artı ürün, tüketim ihtiyacı karşılandıktan sonra arta kalan ürün demektir. Mesela, üretilen buğday ülke içerisinde dağıtıldıktan/satıldıktan sonra eğer hala buğday kalmış oluyorsa bu artı ürün olur. Artı ürün ticaret, depolama, ek gelir sağlama gibi alanlarda insan yaşamına etki eder.

Artı ürün, tüketim ihtiyacı karşılandıktan sonra arta kalan ürüne verilen isimdir. Artı ürünler, ticaretin ortaya çıkmasında önemli olmuştur.

Artı ürünlerin etkilerini inceleyecek olursak;

  • Artı ürünler ticarette kullanılır ve böylece onlardan gelir sağlanabilir.
  • Aynı zamanda artı ürünler bozulmayacak (tahıl ürünleri gibi) ürünler ise depolanabilir ve bu sayede kuraklık, don, vb. durumlarla ihtiyaçtan daha az ürün üretilmesi durumlarında kullanılabilir.
  • Artı ürünün dağıtımını/satışını kontrol eden gruplar finansal anlamda güçlü hale gelirler, çünkü insanlar ihtiyaçlarını karşılamak isteyeceklerdir. Bu durum da toplumlarda "tabakalaşma" dediğimiz şeyi ortaya çıkarır.
  • Kuraklık zamanı geçimi kolaylaştırmıştır
  • Depolama imkanı sağlamıştır
  • Artı ürün değiş tokuş imkanı sağlamıştır
  • Çiftçilik dışında değişik mesleklerin çıkmasını, şehir toplumun doğmasını sağlamıştır
  • Toplumda tabakalaşmayı ortaya çıkarmıştır
  • Artı ürünü kontrol edenlere güç sağlamıştır

1024
410
292
302
231
231
701
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.