Arz yönlü ekonomik anlayış ne demektir

Arz yönlü ekonomik anlayış ne demektir
Arz yönlü ekonomik anlayış ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Arz-talep dengesi iktisadın olmazsa olmazlarıdır. Arz-talep dengesine göre üretim ve tüketim yapılmaktadır. Buna bağlı olarak ekonomik piyasa oluşmakta ve gelişme ve kalkınma yolları belirmektedir. Ekonomik anlayış ve prensip olarak da arz yönlü bir ekonomik anlayışın varlığı söz konusu olmaktadır.

Arz yönlü ekonomik anlayışın olması üreten firmaların yani piyasaya ürün arz eden kurumların üretim maliyetleri ve enerji tasarrufları bakımından destek ve teşvik beklemesi şeklinde yorumlanabilir. Bu nedenle arz yönlü ekonomik anlayış ilkesi olarak tanımlanır. Ekonominin iyi olması toplumun kalkınması ve gelişmesi için de gereklidir. Toplumda ekonomi bütün her şeyi etkilemektedir.

Arz yönlü ekonomik anlayışta; kanaatkâr fakat aynı zamanda girişimci olan insan tipi merkeze alınmıştır. Fiyat istikrarını sağlamak amacıyla, siyasi nüfuza neden olan büyük toprak mülkiyetlerine engel olunmaya çalışılmış, üretilen malların kaliteli ve standartlara uygun olması sağlanmıştır.

Ayrıca, üretici ile tüketiciyi korumak ve vatandaşın mutluluğunu sağlamak amacıyla arz yönlü ekonomik sistem benimsenmiştir. Klasik Dönem Osmanlı ekonomik sisteminin temeli, talep (isteme) yönlü değil arz (sunma) yönlüdür.

11
13
26
14
14
81
603
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.