Asidik ve bazik özellik gösteren maddeleri her zaman duyu organlarımızla ayırt edebilir miyiz

Asidik ve bazik özellik gösteren maddeleri her zaman duyu organlarımızla ayırt edebilir miyiz
Asidik ve bazik özellik gösteren maddeleri her zaman duyuorganlarımızla ayırt edebilir miyiz, bir asit ya da baz, suda çözündüğünde ne olmaktadır, asit ve bazların sulu çözeltilerinin elektrik akımı detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Asidik ve bazik özellik gösteren maddeleri her zaman duyu organlarımızla ayırt edebilir miyiz? Bir asit ya da baz, suda çözündüğünde ne olmaktadır? Asit ve bazların sulu çözeltilerinin elektrik akımını iletmesinin nedeni nedir?

Ödev cevabı kısaca : Evet, çoğu durumda asidik ve bazik maddeleri duyu organlarımızla ayırt etmek mümkündür. Örneğin, asidik bir madde olan limon suyu ekşi bir tat verirken, bazik bir madde olan sabun kaygan bir his bırakabilir. Bununla birlikte, bazı maddelerin asit veya baz olmaları sadece tadlarına ya da diğer fiziksel özelliklerine dayanarak tam olarak belirlenemeyebilir. Asit ve bazlar suda çözündüğünde hidrojen (H⁺) veya hidroksil (OH⁻) iyonları oluştururlar. Bu iyonlar sulu çözeltilerde serbestçe hareket eder ve elektrik akımını iletirler. Bu nedenle, asit ve baz çözeltileri elektrik akımını iletebilirler.

1- Asidik ve bazik özellik gösteren maddeleri her zaman duyu organlarımızla ayırt edebilir miyiz?
Cevap
: Hayır, duyu organlarımızla her zaman asidik ve bazik maddeleri ayırt edemeyiz. Bazıları zararlı olabilir ve dokunmamalıyız.

2- Bir asit ya da baz, suda çözündüğünde ne olmaktadır?
Cevap
: Asit ya da baz suda çözündüğünde iyonlara ayrılır.

3- Asit ve bazların sulu çözeltilerinin elektrik akımını iletmesinin nedeni nedir?
Cevap
: Asitler ve bazlar sulu çözeltiye dönüştüğünde iyonlara ayrıldığı için elektrik akımını iletirler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.