Asit ve bazların başka hangi özellikleri vardır, günlük hayatta ismini bildiğiniz başka asit ve bazlar var mı

Asit ve bazların başka hangi özellikleri vardır, günlük hayatta ismini bildiğiniz başka asit ve bazlar var mı
Peki, asit ve bazların başka hangi özellikleri vardır, günlük hayatta ismini bildiğiniz başka asit ve bazlar var mı konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kırmızı orman karıncalarının salgıladığı formik asidin cildi tahriş ettiğini, bazik maddelerin acı, asitlerin ise ekşi olduğunu öğrendik. Peki, asit ve bazların başka hangi özellikleri vardır? Günlük hayatta ismini bildiğiniz başka asit ve bazlar var mı? Düşünelim.

Ödev cevabı kısaca : Asitler genellikle ekşi tatlıdır, turnusol kağıdını kırmızıya çevirir ve metal ile tepkimeye girer. Bazlar ise acı bir tada sahiptir, turnusol kağıdını maviye çevirir ve kayganlık hissi bırakabilir. Günlük hayatta limon suyu (sitrik asit) ve sirke (asetik asit) gibi asitler, sodyum hidroksit (NaOH) ve amonyak (NH₃) gibi bazlar yaygın olarak kullanılır.

30
33
34
35
47
61
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.