Asitlerin ve bazların günlük hayat açısından önemli tepkimeleri nelerdir

Asitlerin ve bazların günlük hayat açısından önemli tepkimeleri nelerdir
Asitlerin ve bazların günlük hayat açısından önemli tepkimeleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlük yaşamda da asitler ve bazlar bulunmaktadır. Özellikle canlılığın devam edilmesi için asitler oldukça büyük bir öneme sahiptir. Besinlerin sindirilebilmesi için mide özsuyunda %0.4 oranında hidroklorik asit bulunmaktadır.

Günlük hayatta kullandığımız asit ve bazlar hayatımızda kullandığımız hemen hemen tüm gerekli şeylerin içinde yer almaktadır. Olumlu yönleri olduğu gibi olumsuz etkileri de barındırabilen asit ve bazlar, sabun, çamaşır suyu, tuz ruhu, gazoz, sirke ve bazı ilaçların içeriğinde bulunmaktadır. Yediğimiz sebze ve meyvelerin içerisinde de örneğin, limon, mandalina, portakal gibi turunçgillerde doğal olarak bulunmaktadır. Asit ve baz denildiği zaman zararlı bir durum gibi gözükse de folik asit eksikliğinde aneminin oluşması gibi bazı asit ve bazların eksikliğinde bir takım hastalıklar meydana gelmektedir.

67
17
20
54
81
33
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.