Asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının zararları nelerdir, anlatınız

Asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının zararları nelerdir, anlatınız
Asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının zararları nelerdir, anlatınız, örnekteki cümle hangi anlam ilgisine sahiptir saptayınız ve aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümleyi kurunuz detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümle hangi anlam ilgisine sahiptir saptayınız ve aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümleyi kurunuz.
Sağlıklı büyümek için süt, ayran, kefir gibi içecekler tüketmeliyiz. (Sebep-Sonuç/Amaç-Sonuç)

Ödev cevabı kısaca : Asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının zararları arasında yüksek miktarda şeker içermeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucu maddeler bulunması, bu içeceklerin diş çürümelerine, obeziteye ve diyabet gibi sağlık sorunlarına yol açabilecekleri önemli riskler arasındadır. Bu durum, sağlıksız içeceklerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurgular.

Örnekteki cümle Amaç-Sonuç ilişkisine sahiptir. Aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümle şöyle olabilir:

“Sağlıklı büyümek için süt, ayran ve kefir gibi içecekleri tercih etmeliyiz.”

165
224
80
76
206
5
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.