Askeri Lise Sınavı Başvuru Aşamaları

Askeri Lise Sınavı Başvuru Aşamaları
Askerlik oldukça önemli meslekler arasında yer almaktadır. Ve askerlik mesleğini yapanların büyük bir çoğunluğu askeri liselerden mezun olmaktadır.

Askeri liseler, geleceğin askerlerini yetiştiren önemli eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Askeri liselere her öğrenci kabul edilmemektedir. Bir takım başvuru şartlarının yanı sıra, kişinin askeri liseye kabul edilmesi için öncelikli olarak askeri lise sınavını başarı ile vermesi gerekmektedir. ALS-Askeri lise sınavı adından da anlaşılacağı üzere askeri liselere öğrenci alımında gereken seçim ve elemeyi yapmaktadır. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler, eğitim hayatlarına askeri lisede devam etmeye hak kazanarak, ileri ki hayatlarında asker olma şansı yakalamaktadırlar.

Askeri lise sınavları her yıl belirli bir tarihte yapılmaktadır. Bu yıl 21 Nisan 2013 tarihinde yapılan sınavın başvuruları ise sınavdan 1 ay önce mart ayında alınmıştır. Sınava herkes başvuramamaktadır. Sınava başvurunun da belirli koşulları, belirli başvuru aşamaları bulunmaktadır. Öncelikle ALS-askeri lise sınavı için başvuracak adayın sekiz yıllık zorunlu eğitimini tamamlamış olması ve kılavuzda belirtilen yaş aralığı içerisinde olması gerekmektedir. Aynı zamanda erkek ve Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. ALS-Askeri lise sınavı için başvuruda bulunacak adaylar için bir diğer önemli nokta ise adayların sağlık durumudur. Adayların asker olmaya engel teşkil eden herhangi bir sağlık problemi bulunmaması gerekmektedir. Aynı şekilde adayın asker olmasına engel teşkil eden herhangi bir suçtan sabıka kaydı bulunmaması da askeri lise başvurularında oldukça önemli bir noktadır. Başvuru şartlarına aykırı durumlara sahip olan ve başvuruda bulunan adayların başvurusu yapılan incelemeler sonucunda iptal edilecektir.  Bu nedenle ALS-askeri lise sınavı için mutlaka gerekli şartları sağlayan adaylar başvurmalıdır.

ALS-Askeri lise sınavı iki aşamada şeklinde yapılmaktadır. İlk aşama olan yazılı aşamayı geçen adaylar, daha sonra askeri birliklerce mülakatlara çağrılmaktadır. Bu mülakatlarda adayın asker olma niteliği taşıyıp taşımadığına, sağlığına, fiziksel aktivitelerine ve gücüne, psikolojik durumuna bakılmaktadır. Mülakatı da başarılı bir şekilde geçen adaylar artık askeri liselere girmeye hak kazanmış olup, kayıt yaptırdıkları takdirde askeri lise öğrencisi konumunda olacaklardır. Mülakatı geçemeyen adayların ise kayıt yapması mümkün değildir.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.