Asr-ı Saadet’te genç olmanın önemi

Asr-ı Saadet’te genç olmanın önemi
Asr-ı Saadet’te genç olmanın önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Asr-ı Saadet, İslam tarihinde Muhammed’in hayatta olduğu döneme denir. Arapça “Asr” (zaman, çağ) ve “Saâdet” (mutluluk, bahtiyarlık) kelimelerinden meydana gelen asr-ı saâdet terimi “mutluluk dönemi, insanların en bahtiyar oldukları çağ” anlamına gelmektedir. Asr-ı Saadet döneminde genç olmak Hz. Muhammed’in görüşlerini düşüncelerini yaymak açısından önemlidir.

İşte Asr-ı saadette genç olmak;

Henüz on yaşındayken Hz. Peygambere iman eden, vahiy katipliği yapmış, Mekke’nin fethinden sonra Kâbe içindeki putların imha edilmesi görevini üstlenen, ilmin kapısı olan Hz. Ali olmaktır.

Herkesin İslam’ı boğmak için türlü hilelere başvurduğu, İslam’ı kabul edenlere türlü ezaları yaptığı bir zaman diliminde Müslümanlara hanesini açan Erkam b. Ebi'l-Erkam olmaktır.

Sıkıntıların dayanılmaz olduğu bir anda nice ümitlerle gidilen Taif’te Hz. Peygamber’e atılan taşlara karşı kan revan içinde kalmak pahasına kendini siper eden Zeyd b. Hârise olmaktır.

4115
1674
1410
458
423
421
3805
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.